Tariceanu, despre numirile procurorilor sefi: În acest moment sunt politizate, întrucat presedintii au fost oameni politici

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Mamaia, ca în acest moment numirile procurorilor sefi ”sunt politizate” avand în vedere faptul ca presedintele este un om politic, de aceea s-a propus excluderea acestuia din procedura. De asemenea, Tariceanu afirma trebuie respectat principiul separatiei puterilor, Parlamentul fiind responsabil de crearea legilor, iar Justitia de aplicarea lor.

V.P., sâmbătă 02 septembrie 2017 , 15:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Liderul ALDE,, Calin Popescu Tariceanu, a fost întrebat, sambata, la Mamaia, ce parere are despre propunerea Consiliului Superior al Magistraturii ca Ministrul Justitiei sa fie exclus din procedura de numire a procurorilor sefi, si nu presedintele asa cum se prevede în Proiectul de modificare a legilor Justitiei si a apreciat ca acum sistemul este politizat.

”Propunerea pe care eu am facu-o, dupa cum stiti, este sa scoatem de sub influenta politica numirile procurorilor. Presedintele actual, fostul presedinte Basescu, presedintele Iliescu, presedintele Constantinescu au fost oameni politici. Numirile în acest moment sunt politizate si vrem sa le scoatem de sub factorul politic, aceasta este esenta propunerii”, a declarat Tariceanu.

Acesta a afirmat ca trebuie respectat principiul separatiei puterilor în stat.

”Pana la urma, trebuie sa respectam principiul independentei si separatiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este Parlamentul. Justitia aplica legile, nu face Justitia legile. Nu pot sa fie si judecator si creatorul de legi în acelasi timp”,  spus Tariceanu, care a mentionat ca declaratia sa nu exclude ”un dialog constructiv”, documentat.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si