Țările Europene reintroduc masca de protecție. Iată lista completă unde se aplică măsura

Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 au început să crească din nou, iar acest aspect i-a determinat pe oficilaii unora dintre țările europene să revină sau să mențină măsuri restrictive menite să stopeze răspânndirea virusului. Dacă în țări precum Grecia purtarea măștii este obligatorie în spații aglomerate, în Franța este doar putenric recomandată de oficiali.

Author: Alexandra Costea marți 05 iulie 2022 , 15:48

Țările Europene reintroduc masca de protecție. Iată lista completă unde se aplică măsura

Țările Europene reintroduc masca de protecție. Iată lista completă unde se aplică măsura

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În contextul noului val al pandemiei care a debutat la începutul lunii iunie, în mai multe țări europene sunt impuse sau recomandate măsurile de protecție menite să limiteze răspândirea virusului.

Care sunt măsurile pe care trebuie să le respecți dacă pleci în vacanță în Europa. În ce țări se aplică restricții împotriva coronavirusului

În urmă cu puțin timp, oficialii francezi le-au cerut explicit cetățenilor să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Totuși, această cerință a rămas la titlu de recomandare, nefiind obligatorie.

Citeste si: Cristian s-a stins din viață într-un accident teribil din Italia. Cine este vinovat pentru moartea românului

Spre deoseire de Franța, în Grecia încă se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în spații aglomerate.

Grecia: Măștile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport și spațiile aglomerate

În statul elen portul unei măști de tip FFP2 sau KN95 este obligatoriu în transportul public și peste tot în situațiile în care nu se pot aplica regulile de distanțare, iar în caz de nerespectare a regulii se poate primi o amendă în valoare de 300 de euro.

Portugalia și Italia: Măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun

În Portugalia măștile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun, după ce la începutul lunii iunie s-au înregistrat 30.000 de cazuri pe zi în această țară. De asemenea, turiștii care merg în Portugalia trebuie să prezinte un certificat Covid.

Citeste si: Furt ca-n filme. Doi bărbați au spart sediul unui post de poliţie şi au furat mai multe obiecte şi înscrisuri

Totodată, în Italia măștile sunt obligatorii în transportul public, exceptând avioanele. La jumătatea lunii iunie, Italia a decis să prelungească obligativitatea de a purta măști FFP2 în transportul public cu excepția avioanelor până pe data de 30 septembrie. Începând cu 1 iunie 2022, permisul de sănătate nu mai este necesar pentru a intra pe teritoriul italian.

Spania: Măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare și mijloacele de transport public

În Spania măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare, inclusiv în farmacii, în căminele de bătrâni și în toate mijloacele de transport în comun. De asemenea, se impune respectarea măsurilor de distanțare socială.

În Germania și Marea Britanie se recomandă purtarea măștii

În Germania, care este stat federal, se aplică reguli pe regiuni. În unele regiuni ale Germaniei se recomandă respectarea măsurilor de distanțare fizică și a obligațiilor locale de a purta o mască de protecție, în special în mijloacele de transport în comun, căminele pentru bătrâni și spitale.

Citeste si: Italia ar putea declara stare de urgență în mai multe regiuni afectate de secetă

Totodată, În Marea Britanie se recomandă menținerea unui comportament prudent în contextul noului val de îmbolnăviri cu Covid-19: favorizarea întâlnirilor în aer liber, adunarea în grupuri mai mici și pentru o perioadă mai scurtă decât în mod normal, purtarea unei măști în mijloacele de transport în comun, păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru în spațiul public.

Citeste si: Un nou val Covid-19, dar fără restricții. Declarația ministrului Alexandru Rafila


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si