Tarom: Cursa Bucureşti-Sofia a întârziat din cauza unor disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii al avionului

Întârzierea cu peste patru ore a unei curse Bucureşti-Sofia, programată luni dimineaţă, a fost generată de "disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii al aeronavei", a precizat compania Tarom,la solicitarea News.ro. Reprezentanţii companiei de stat au menţionat că problemele tehnice ale aeronavei au dus şi la întârzierea unei curse între Bucureşti şi Timişoara, programată cu acelaşi avion.

Editor: Viorela Precupas Monday 24 October 2016 , 17:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Surse apropiate companiei au declarat anterior, pentru News.ro, că o cursă Tarom programată luni dimineaţă între Bucureşti şi Sofia a întârziat peste patru ore, din cauza unor probleme tehnice detectate la aeronavă.

Cursa era programată să decoleze la ora 8.05 de pe aeroportul Henri Coandă către Sofia, însă a decolat abia la ora 12.40,

cu o întârziere de 4 ore şi 35 de minute.

Din cauza întârzierii zborului spre Sofia, şi zborul retur, de la Sofia spre Bucureşti, a înregistrat o întârziere majoră.

Luni după amiază, reprezentanţii Tarom au prezentat cauzele întârzierii.

"Cursa Tarom cu destinaţia Sofia a decolat cu întârziere din cauza unor disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii  al aeronavei. Echipa tehnică a efectuat toate operaţiunile necesare pentru restabilirea sistemului în cauză. Ca urmare a acestei intârzieri, şi programul zborului RO605/6 către Timişoara va fi ântârziat", a precizat Tarom, în răspunsul transmis News.ro.

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

La sfârşitul lui septembrie, o cursă Tarom spre Amsterdam s-a întors la Bucureşti din cauza unei defecţiuni la instalaţia de climatizare. Apoi, joi 13 octombrie, un avion cu destinaţia Iaşi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coandă, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursă Tarom pe ruta Bucureşti-Timişoara a fost amânată două ore din cauza defectării unui difuzor.


În plus, cursa Bucureşti-Iaşi, care urma să decoleze, vineri 14 octombrie, la ora 17.20 de pe aeroportul Henri Coandă, a fost anulată, unul dintre pasageri reclamând că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie.

În urma acestor incidente, Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut în urmă cu o săptămână măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei de stat Tarom, iar verificările să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

Tarom operează în prezent cu 22 de aeronave, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieşit din uz în data de 12 septembrie.

Compania ia în calcul păstrarea unei flote de 21 de aeronave în sezonul de iarnă, după ce a doua aeronavă de acelaşi tip va ieşi din uz în data de 31 octombrie, potrivit unui răspuns trimis de reprezentanţii companiei, la solicitarea News.ro.

Tarom a raportat pentru primul semestru al acestui an pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari faţă de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea... Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea Mantea: ”Știți de câte ori plânge în afara emisiunii”
kfetele.ro
Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de... Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de băiat
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
spotmedia.ro
A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri... A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri online
b1.ro
Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși,... Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria... Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu
doctorulzilei.net
Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU
romaniatv.ro
E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si