
1 din 2 | Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară

2 din 2 | Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară
Tartă cu căpșuni. Căpșunile sunt printre cele mai gustoase fructe ale verii și, în afară de acest aspect, sunt și extrem de sănătoase, deoarece conțin multă apă. Dacă îți e poftă de ceva dulce, am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă cu căpșuni.
Tartă cu căpșuni. Iată o rețetă delicioasă de tartă cu căpșuni și vanilie pentru a te bucura de zilele călduroase de vară.
Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară
Ingrediente:
- 220 g făină
- 100 g unt
- 60 g zahăr
- 1 ou
- puțină sare
Pentru cremă:
Citește și: Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!
- 600 ml lapte
- 100 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- 40 g făină
- 6 gălbenușuri
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol făina cernută, sarea și zahărul. Adaugă un ou și untul rece, care trebuie să fie tăiat în cuburi mici. Amestecă rapid toate aceste ingrediente și potrivește consistența aluatului fraged pentru tartă cu apă rece, adăugată treptat. Aluatul va fi unul sfărâmicios. Împachetează aluatul în folie și dă-l la rece pentru 30 de minute, timp în care te ocupi de restul ingredientelor.
Citește și: Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius în ultimele 10 minute rămase din timpul de odihnă al aluatului. Unge forma de tartă cu puțin unt și tapeteaz-o cu foaia de aluat. Pune puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie circulară, mai mare decât diametrul formei de tartă. Folosește o formă de tartă cu diametrul de aproximativ 25 cm. Transferă foaia de aluat în forma de tartă și preseaz-o cu degetele să se potrivească cu interiorul formei de copt.
Decupează marginile inestetice și așază aluatul decupat la baza formei. Presează-l cu degetele pentru a se uniformiza. Cu o furculiță, înțeapă din loc în loc aluatul la bază. Acest procedeu e necesar pentru a nu se deforma aluatul în timpul coacerii.Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului de tartă și pune boabe de fasole peste ea, cât să acopere toată baza. Coace aluatul de tartă pentru 15 minute, la 180 de grade.
Între timp, ne ocupăm de cremă. Pune laptele la fiert într-un vas înalt. Adaugă sarea și zahărul și amestecă până acestea se topesc. Adaugă și conținutul păstăii de vanilie. Lasă laptele să ajungă la punctul de fierbere, apoi ia vasul de pe foc. Adaugă, treptat, făina amestecată cu amidonul de porumb și amestecă cu un tel în formă pentru a nu se forma cocoloașe.
Întinde budinca de vanilie în interiorul aluatului de tartă copt și răcit și așază deasupra căpșunile tăiate în jumătăți.
Diluează conținutul plicului tort gelee, amestecat cu zahărul pudră, în 3-4 linguri de apă amestecând intens și glazurează cu acesta căpșunile la exterior. Vor avea un aspect lucios, dar vor fi protejate și împotriva oxidării.Citește și: Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară
Dă tarta cu căpșuni și budincă de vanilie la rece minim 30 de minute, pentru ca aluatul să fie fraged și a o putea secționa frumos. Decoreaz-o cu ce îți place ție. Poftă bună!
Laura are 23 de ani și este din Suceava. A terminat facultatea de jurnalism în 2022 si va urma un master.
Face parte din echipa stirilekanald.ro din martie 2022.
Este o fire ambițioasă, creative, pasionată de frumos, sensibilă, dar și puternică.
”Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am zi de zi. Am ajuns aici datorită faptului ca îmi place să scriu”