Povestea dramatică a trei frați. Sunt crescuți de tată într-o gară părăsită
Trei copii au o copilărie greu de imaginat. Frățiorii sunt crescuți doar de tatăl lor într-o gară părăsită. Ei strigă după ajutor și speră la o viață mai bună.
Un tată își crește cei trei copii de unul singur. Julia, Adela și Adrian au o poveste specială de viață. Ei locuiesc într-o gară părăsită din Caraș-Severin după ce au fost părăsiți de cea care le-a dat viață. În ciuda dificultăților pe care le-au întâmpinat în viață, spun că tatăl lor este un erou.
Tatăl micuților se numește Pavel Constantin și are 48 de ani, arată antena3.ro.
Citește și: Un bărbat văduv și-a înlocuit soția cu o replică de marmură în mărime naturală- VIDEO
Singurele comori ale sale sunt cele trei suflete pe care le îngrijește: Julia are șase ani, iar Adela zece ani. Fratele lor, Adrian, este cel mai mare și are vârsta de 14 ani. Mama lor i-a părăsit în urmă cu cinci ani, pe când Julia avea doar câteva luni de viață.
Greutățile au venit rând pe rând, însă Costel s-a luptat pentru cei trei minori. Din cauza supărărilor, bărbatul s-a îmbolnăvit de diabet și a fost trecut într-un grad de handicap.
Printr-un amic, tatăl copiilor a primit vechea gară CFR a comunei Glimboca. Dintr-o ruină, Costel a reușit să facă o casă de locuit, cu trei camere și bucătărie.
A primit ajutor din partea prietenilor și a reușit să o transforme într-o locuință.Cine le pășește pragul, nu pot a crede că au intrat într-o fostă gară veche. Căsuța lor este curată, chiar dacă nu au toate lucrurile de care au nevoie, iar baia le lipsește de asemenea. Costel are câteva materiale primite din donații, însă speră să primească și ajutorul unui instalator pentru a construi o baie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: O fetiță de aproape 2 ani luptă să învingă cancerul: ”Ea deja crede că așa arată viața”
Cei trei frați merg la grădiniță și respectiv la școală, au un televizor și au și jucării. Pe când era pandemia COVID-19, iar cursurile școlare se desfășurau online, ei au împărțit o tableta. Spun că-și doresc un computer sau un laptop pentru a face lecțiile mai ușor.
Instituția de învățământ pe care o frecventează cei mici se află la 3 km distanță de casa lor.
„Problema e cu naveta. Sunt aproape 3 km până la centru. Nu e bus școlar. Este unul, dar nu are ore fixe. Mers si cu busul, mai stau și la ocazie, alteori pe jos”, a mărturisit tatăl.
Familia se descurcă cu 900 de lei pe lună, iar mama lor le plătește o pensie alimentară de 90 de lei.
Banii sunt doar pentru fete, la care se adaugă indemnizația de handicap.Este o sumă mică pentru patru suflete, însă Costel nu se plânge că este bolnav și merge să lucreze cu ziua prin sat pentru a face rost de bani. Pentru că s-a îmbolnăvit a rămas fără locul de muncă stabil pe care îl avea. Bărbatul era angajatul unei fabrici de pantofi din Lugoj. El a rămas fără serviciu din cauză că nu poate duce o activitate normală.
Lună de lună merge la Reșița la medicul endocrinolog de unde își ia insulina pe care și-o administrează singur de patru ori pe zi. De asemenea, urmează cu strictețe indicațiile medicale și regimul alimentar.