Micuța Darya Theoris e copilul cu ochi albaștri ca cerul, care a impresionat o întreagă comunitate. E fetița ce azi, la un an și zece luni, luptă să învingă cancerul. Nu mai știe cum arată casa ei de la Ploiești. Pentru micuța Darya, viața, acum, înseamnă spital, medici și medicamente. Iar de o săptămână încoace mai înseamnă ceva: un ghiozdănel cu care, nu, micuța nu se duce la grădiniță, așa cum ar fi fost drept.

În el, ea își poartă, 24 de ore din 24, speranța și puterea de a se vindeca. În el se află perfuzia care ajută trupul plăpând al copilei să lupte împotriva celulelor canceroase, potrivit Observatorul de Prahova.

”Vom duce fiecare bătălie pentru fetița noastră”

Diagnosticul crunt venit la finalul anului trecut, o veste care i-a îngenunchiat pe părinții micuței. Povestea ei rămâne una  despre iubire și greu, despre frică și speranță și despre „trebuie să fie bine”. În România, medicii nu au putut face nimic pentru micuța ploieșteancă. Șansa ei la viață a fost  dată de un spital de copii din Roma, unde Darya se află, alături de părinți și frățiorul ei, încă din luna ianuarie. 

Citește și: Medicii au crezut că are o problemă digestivă, dar acesta era bolnav de cancer. Povestea băiatului de opt, încercat prea devreme de viață

În primă fază, copila a fost supusă unor chinuitoare ședințe de chimioterapie.  „Au fost dureroase, efecte adverse de care nu vreau să îmi mai amintesc. E mică, nu înțelege ce se întâmplă cu ea. Din ianuarie luptăm cu boala aceasta nemiloasă. La nici doi ani, vă dați seama, ea deja crede că așa arată viața: pastile, perfuzii, dureri, spital, oameni în halate albe. Vom duce fiecare bătălie pentru fetița noastră, până când  câștigăm lupta”, a
mărturisit tatăl Daryei, Costin Manea.

Darya Theoris trebuie să poarte un mic ghiozdan, 24 de ore pe zi, care conține medicamentul pentru imunoterapie.

Darya Theoris trebuie să poarte un mic ghiozdan, 24 de ore pe zi, care conține medicamentul pentru imunoterapie.

[Sursa foto: Observatorul de Prahova]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Această etapă include imunoterapia, un tratament inovator care lucrează diferit față de chimioterapie. Spre deosebire de chimioterapie, care atacă direct celulele canceroase, imunoterapia „instruiește” sistemul imunitar al lui Theoris să identifice și să lupte împotriva celulelor canceroase. Este o metodă mai puțin agresivă, ceea ce înseamnă că Theoris se confruntă cu mai puține efecte secundare dureroase, ceea ce este un mare beneficiu”,  a mai adăugat tatăl fetiței.

Theoris poartă în spate un ghiozdan cu medicamentul pentru imunoterapie

Aici intervine o parte a poveștii, atât de nedreaptă pentru un copil de doar un an și zece luni.  În această etapă, Darya Theoris trebuie să poarte un mic ghiozdan, 24 de ore pe zi, care conține medicamentul pentru imunoterapie. În loc să-și pună în el prânzul pentru grădiniță, ea își poartă în el speranța și puterea de a se vindeca.

Citește și: Povestea emoționantă de viață a unui român ajuns în Italia: "Părinții mei au vrut să rupă legătura cu România, cu viața din țară"

„Ne-am dori ca Theoris să poată să-și folosească ghiozdanul pentru a merge la grădiniță ca orice alt copil, dar în prezent, mica noastră eroină îl poartă cu ea într-o bătălie mult mai importantă”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

”A fost aleasă pentru acest tratament, nu doar pentru că este mai puțin agresiv, dar și pentru că este unul dintre cele mai recente și eficiente tratamente din domeniu. Din tot sufletul mulțumi oamenilor care ne-au fost și ne vor fi în continuare aproape, pentru ca fetița noastră să revină sănătoasă, acasă, la Ploiești”, au mai spus părinții.

Cine vrea să o sprijine pe micuța ploieșteancă în lupta inegală cu cancerul, cine vrea să aline durerea unor părinți devastați de durere și, mai ales, cine așteaptă clipa în care acest copil chiar va purta în ghiozdănelul cu care va merge spre grădiniță sandvișul și jucăria de pluș, nu perfuzia care îi dă viață, poate face o donație cât de mică în contul Asociația Theoris, pe care Costin Manea a înființat-o pentru fetița lui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si