Tatăl Vioricăi Dăncilă a fost condamnat și amnistiat pe vremea lui Ceaușescu

Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun, condamnați și amnistiați prin decret, în epoca târzie a lui Nicolae Ceaușescu.

E. V., luni 07 ianuarie 2019 , 11:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform celor de la Recorder, Filimon Nica (78 de ani), tatăl Vioricăi Dăncilă, care azi trăiește la marginea Ploieștiului, a ispășit, în trecut, o condamnare la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun.

Condamnare de care însă a scăpat foarte repede, după doar o jumătate de an, datorită unui decret de amnistie și grațiere dat de Ceaușescu.

Tatăl Vioricăi Dăncilă a fost condamnat și amnistiat pe vremea lui Ceaușescu

În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o mică pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii.

Tatăl Vioricăi Dăncilă a fost condamnat și amnistiat pe vremea lui Ceaușescu

Filimon Nica avea 45 de ani și era cadru activ în Armata Română. Lucra la intendență, la o unitate de radiolocație din comuna Berceni, de lângă Ploiești. În timpul audierilor, el a recunoscut toate faptele de care era acuzat, mai scriu cei de la Recorder. 

A fost găsit vinovat de uz de fals, instigare la fals intelectual, înșelăciune în dauna avutului statului și neglijență în serviciu. Detenția lui, ispășită într-o pușcărie din București, a durat tot atât cât a ținut și procesul: 25 de zile.

 

Te-ar putea interesa si

Setări confidențialitate