Tătaru: „Orice aglomeraţie mai mare - terasă, restaurant sau grup mai mare de persoane - înseamnă şi o reactivare a unor focare”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că această criză a coronavirusului nu poate fi lăsată să fie gestionată politic şi că la nivelul Guvernului va fi luată o decizie, după ce forma finală a Legii privind starea de alertă va fi votată de Parlament. Tătaru mai spune că suntem pe o pantă descendentă a pandemiei.

Author: G.B. miercuri 13 mai 2020 , 19:21

tătaru restaurante terase deschise
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu mai prelungească starea de urgenţă.

Noi suntem la începutul pantei descendente a curbei, suntem într-un moment în care, dacă am gestionat perioada sărbătorilor Pascale, perioada de 1- 3 mai, urmează să putem gestiona şi momentul relaxării, 15 mai. Pentru a putea gestiona acest moment, trebuie să relaxăm progresiv, gradual. Starea progresivă graduală trebuie să se desfăşoare într-o anumită stare administrativă pentru a putea gestiona şi momentele neplăcute care pot interveni. Este un moment în care Guvernul României a gândit ca în perioada cre va venisă fie o stare de alertă în care să putem controla evoluţia ulteroară şi în funcţie de creşterea numărului de cazuri noi, a deceselor, să putem gestiona, la un moment dat, apariţia unui focar nou. Să vedem forma finală a legii şi apoi vom avea un punct de vedere”, a
declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Europa FM.

Tătaru: „Orice aglomeraţie mai mare- terasă, restaurant sau grup mai mare de persoane- înseamnă şi o reactivare a unor focare”

Tătaru spune că, deşi ne aflăm pe panta descendentă a pandemiei, aceasta nu s-a încheiat şi că târziu în noapte sau joi, Guvernul va lua o decizie.

”Ministerul Sănătăţii a evaluat şi a elaborat în această perioadă de 2 luni, proceduri pentru a putea gestiona pandemia. Suntem pe o pantă descendentă în care încercăm să controlăm pandemia. Această pandemie nu se termină şi nu se va termina acum. Chiar dacă mergem pe pantă descendentă, vedem, în continuare, un număr de cazuri noi. Rămâne să putem gestiona tot ce se întâmplă în Terapiile Intensive. Nu putem gestiona, dacă nu putem restricţiona un focar în derulare sau nu putem identifica, izola şi trata şi testa chiar, anumite persoane care prezintă simptomatologie. Modelul de carantină dat de ministrul Sănătăţii este cel care a certificat sau a legiferat posibilitatea carantinării. În condiţiile în care noi ne pregăteam să dăm o altă formă a carantinării, prin izolare la domiciliu controlată, rămâne principala armă în a izola un potenţial infectat.

Citeste si: Tragedie într-o familie din Târgu Cărbunești. Fiica lor de 14 ani este de negăsit

Citeste si: Adevărul despre Elodia Ghinescu. Cum a fost ucisă avocata de către Cristian Cioacă

Citeste si: Ceartă de zile mari între Robert și Bianca! „Vreau un cuplu adevărat, nu fake ca și al tău”. Acuzațiile lui Robert i-au scos din sărite pe toți concurenții din „Casa iubirii”: „Ești un prefăcut”- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Citeste si: Cetăţenii marocani care au fugit dintr-un centru de carantină din Arad au fost prinşi

Rămâne ca mâine sau astăzi, târziu în seară, la nivelul Guvernului, să luăm o decizie, după ce avem forma finală a legii. Dar nu putem lăsa ca într-o pandemie să gestionăm politic criza. Orice aglomeraţie mai mare, că este terasă, restaurant sau un grup mai mare de persoane care se întâlnesc şi stau înseamnă şi o recativare a unor focare”, a mai spus Tătaru.

tătaru restaurante terase deschise

Întrebat dacă îi pare rău că nu se prelungeşte starea de urgenţă, ministrul Sănătăţii a declarat că rămâne de văzut dacă populaţia a învăţat care sunt precauţiile.

Citeste si: Primul cadru medical ucis de coronavirus, în Bacău! „Veți vedea ce urmează”

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

”Îmi pare rău că nu am învăţat de la aceste două luni cum să gestionăm şi ce înseamnă spirit civic la fiecare dintre noi şi îmi pare rău că politicul nu a înţeles că acolo unde este sănătate sau învăţământ nu ar trebui să existe ingerinţe. Nu a învăţat factrul politic şi în al doilea rând rămâne să vedem dacă populaţia a învăţat acele precauţii, acele reguli de igienă, distanţarea socială în continuare, până când vom spune că pericolul a trecut”, a declarat Tătaru.

Camera Deputaţilor dezbate, miercuri, Legea privind starea de alertă, adoptată marţi de Senat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si