Taxa Covid produce primele efecte. Amendă uriașă dată de ANPC

Taxa covid, inclusă pe nota de plată a unor restaurante, a atras amenzi de la ANPC, după o operațiune de verificare a acestora.

Author: I.C. miercuri 10 iunie 2020 , 12:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Patronul din București care a inclus taxa covid pe bonul fiscal a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru încălcarea legii 363/2007.

Citeste si: VIDEO| Taxa COVID, la terase. Este sau nu legală?

În ultimele zile, tot mai mulți clienți care au trecut pe la unele terase au fost uimiți să vadă pe notele de plată o nouă taxă: de 5 lei- Taxa covid!

Cei din industria ospitalităţii spun că excepţia nu va deveni regulă, iar unii dintre cei care au aplicat-o au renunţat deja la ea.

„Am iniţiat un control operativ, în urma căruia un patron de terasă a fost sancţionat cu suma de 10.000 mii de lei, deoarece a încălcat legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europenă privind protecţia consumatorilor”, a anunțat preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi.

Citeste si: Taxa COVID în România. Câţi bani adaugă patronii de restaurante la notă

Potrivit legii, clienții trebuie informați despre introducerea taxei pe nota de plată.

ANPC a anunțat că va continua verificările și „monitorizarea locaţilor care au această taxă şi, binenţeles, în cazul unor reclamaţii se vor lua măsuri”.

Citeste si: Se redeschid sălile de fitness. Ce reguli vor fi impuse

”Pe terase, numărul de locuri este cu mult sub 50 la sută din cât aveam înainte, iar interioarele sunt închise. Există un cost suplimentar datorită măsurilor de sanitaţie. Costurile privind măsurile de sanitaţie sunt între 2 şi 10 mii de euro pe lună. Depinde de mărimea restaurantului şi de furnizorii pe care îi foloseşte!”, spune Daniel Mischie, CEO-ul unui grup de restaurante.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si