VIDEO| Taxa COVID, la terase. Este sau nu legală?

Taxa COVID. Că restaurantele rămân închise, o simt deja clienții în buzunare... Pe lângă limonadă sau bere, la unele terase trebuie să achităm deja şi o taxă COVID!

R.B., marți 09 iunie 2020 , 19:45

Taxa COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Taxa COVID. E modalitatea prin care unii patroni vor să recupereze din pierderile uriașe. Sunt excepţii, spun cei din industrie. Însă costurile mari impuse de restricții și măsuri de prevenție o povară prea mare pentru mulți antreprenori.

  Taxa COVID

  În ultimele zile, tot mai mulți clienți care au trecut pe la unele terase au fost uimiți să vadă pe notele de plată o nouă taxă: de 5 lei- Taxa covid!

  Cei din industria ospitalităţii

  spun că excepţia nu va deveni regulă, iar unii dintre cei care au aplicat-o au renunţat deja la ea.

  Taxa COVID

  Citeste si: VIDEO| Trei zile de distracție pe litoral. Mii de români au petrecut minivacanța de Rusalii la malul mării

  Taxa COVID. De la terasă, intrăm în biroul unui avocat pentru a vedea dacă o astfel de taxă stă în picioare.

  ”Această taxă este legală în condiţiile în care, la momentul întrării în restaurant sau pe tereasă, i-a fost adusă la cunoştinţă consumatorului”, spune avocatul Bogdan Palade.

  În caz contrar, ni se încalcă flagrant drepturile, spun specialiştii.

  Citeste si: VIDEO| Cluburile exclusiviste din Mamaia Nord s-au redeschis

  Taxa COVID. ”În situaţia în care la final, fără să fie anunţat, i se percepe această taxă, mai mică sau mai mare, consumatorul poate refuza să o achite, plătind doar produsele.

  Dacă comerciantul spune că trebuie să achite ceva în plus, consumatorul să-i spună că va sesiza Protecţia Consumatorului”, mai spune avocatul.

  Revenim la terase, unde trebuie să privim problema şi din punctul de vedere al patronilor.

  Taxa COVID

  Citeste si: Starea de alertă se va prelungi și după 15 iunie! Anunțul lui Nelu Tătaru: „Având în vedere şi evoluţia, focarele noi...”

  Taxa COVID. ”Pe terase, numărul de locuri este cu mult sub 50 la sută din cât aveam înainte, iar interioarele sunt închise. Există un cost suplimentar datorită măsurilor de sanitaţie. Costurile privind măsurile de sanitaţie sunt între 2 şi 10 mii de euro pe lună. Depinde de mărimea restaurantului şi de furnizorii pe care îi foloseşte!”, spune Daniel Mischie, CEO-ul unui grup de restaurante.

  Taxa COVID.

  Abia de la sfârșitul acestei luni ar urma să se deschidă şi restaurantele, mai întâi la capacitate de numai 50 la sută.


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
  spotmedia.ro
  Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
  b1.ro
  Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
  monitorulcj.ro
  Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
  infoactual.ro
  Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
  infoactual.ro
  Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si