Taxa de salubrizare in Sectorul 4, majorata de la 5 lei la 12 lei, incepand din acest an

Taxa de salubrizare in Sectorul 4 a fost majorata de la 5 lei la 12 lei de persoana pe luna, incepand din acest an, termenele de plata fiind stabilite la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar in cazul achitarii integrale a taxei inainte de primul termen, persoanele fizice beneficiaza de 20 la suta reducere. In cazul persoanelor juridice, valoarea taxei se ridica acum la 80 de lei pe luna, cu reducere de 40 la suta daca este platita integral inainte de 31 martie.

C.I.P., miercuri 03 ianuarie 2018 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Majorarea tarifului s-a decis prin hotarare de Consiliu Local, care a intrat in vigoare in 1 ianuarie 2018.

Potrivit hotararii, taxa de salubrizare este 12 lei pe luna pentru fiecare persoana fizica, inclusiv minori si de 80 de lei pe luna pentru persoanele juridice si pentru persoanele fizice cu profesii liberale, persoanele fizice autorizate, intreprinderile familiale si inreprinderile individuale.

Termenele de plata sunt 31 martie si 30 septembrie, inclusiv, iar in cazul achitarii integrale a acestei taxe inainte de 31 martie, se vor acorda reduceri de 20 la suta pentru persoanele fizice, 40 la suta pentru persoanele juridice si 60 la suta pentru persoanele fizice cu profesii liberale, si persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitaţi economice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Pentru un imobil cu o suprafaţa totala ocupata la sol mai mare de 2.000 de metri patraţi, se va achita in plus o taxa de 40 lei pentru fiecare metru cub de deseuri ce depaseste cantitatea de 1 metru cub lunar.

Primaria Sectorului 4 a renunţat, incepand din 10 aprilie 2017, la contractul cu REBU. Taxa lunara de salubrizare pentru persoanele fizice a devenit, tot atunci, 5,03 lei printr-o hotarare de Consiliu Local, care prevedea si ca activitatea de preluare a gunoiului va fi prestata de o firma a primariei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA.

Sursa: news.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si