Taxa pe gunoi URIAȘĂ într-un sector din Capitală. Nou-născuții și pensionarii nu sunt scutiți de la plată

Cea mai mare taxa pentru serviciile de salubrizare va fi platita de locuitorii din sectorul 2 al capitalei! Nu si-ar fi dorit nimeni sa detina acest record, mai ales ca si bebelusii vor fi buni de plata, dar... calculele primariei sunt batute in cuie.

Author: E. V. marți 15 ianuarie 2019 , 20:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei 350.000 de locuitori ai sectorului 2 din Capitala vor plati pentru salubrizare, pe cap de locuitor, nu mai putin de 13,25 de lei pe luna, ceea ce inseamna 159 de lei pe an. Primaria a propus încasarea banilor începând cu 1 martie 2019, iar nou-nascutii si pensionarii nu sunt scutiti de la plata.

Primaria de sector sustine ca taxa- chiar daca uriasa, va fi subventionata din bugetul local cu 30 lei, dar nu pentru oricine. S-a ajuns in situatia paradoxala in care, intr-o Capitala europeana, o parte dintre cetateni platesc pentru anumite servicii, in timp ce altii se bucura de ele gratuit, cum este cazul celor din sectoarele 1 si 3. Chiar daca platesc pentru curatenie si ridicarea gunoiului, locuitorii din Sectorul 2 se plang de mizeria din jur.

Daca taxa va ramane definitiva, de la 1 martie, sectorul 2 al Capitalei va avea cel mai mare tarif destinat salubrizarii din toata tara.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si