Taxa pe nunti si botezuri pentru reabilitarea monumentelor istorice! Dupa fiecare petrecere, organizatorul va plati 1 leu pentru fiecare meniu servit invitatilor!

Parlamentarii vor sa intieze o lege prin care proprietarii localurilor in care au loc nunti, botezuri sau alt tip de petreceri sa plateasca o taxa pentru fiecare meniu pus la masa.

Matei Vaihan, vineri 09 septembrie 2016 , 09:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceşti bani ar urma să ajungă la Direcţia Patrimoniu Naţional din cadrul ministerului Culturii şi vor fi folosiţi pentru reabilitarea unor monumente istorice şi a altor obiecte de patrimoniu, a anuntat Libertatea. Potrivit aleşilor care au avut această idee, o astfel de reglementare ar duce la reducerea evaziunii fiscale.

„Ar fi o soluţie! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puţine meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puţin evaziunea fiscală, am aduce nişte bani pentru a conserva şi reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaţilor”, a declarat un senator, membru al Comisie UNESCO din Parlamentul României.

TAGURI
taxe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si