Dulcele gust din alimentele cu zahar in exces numai bine nu ne face.

Suntem in zoina de dulciuri, zona preferata a copiilor. Am luat la intamplare un pachet de biscuiti si citim ca un singur biscuite care are un gramaj de 12, 5 contine 3,5 g de zahar.

Un biscuite de ici, o bomboana de colea, un suc si exemplele ar putea continua.

Adunate toate, inseamna mult, prea mult zahar pentru organismul nostru.

- Platim ca sa ne autodistrugem, cam asa se intampla pentru ca multi consuma fara sa stie ce contine si mai ales bauturile.

-Ii plac dulciiurile? A inceput sa manance din nefericire, dar incercam sa ne abtinem ca suntem mici, avem totusi un an si jumatate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Principalele victime sunt copiii...Daca va duceti intr-o scoala si luati o poza de acum 15 ani o sa vedetiu ca dimensiunile unui copil au crescut semnificativ".

TAXA SUPLIMENTARA PE...ZAHAR?

Asa a venit si ideea unei taxe suplimentare pe bauturile si alimentele cu adaos de zahar.

SAS: zaharul este unul din factorii determinanti ai obezitatii, ai tensiunii arteriale, oamenii trebuie educati si in felul acesta ca ceea ce mananca le afecteaza starea de sanatate si inseamna un cost in final pentru ei si pentru societate.

Si Organizatia Mondiala a Sanatatii are o recomandare in acest sens pentru autoritati. Doi din patru romani sunt supraponderali sau obezi, iar peste 2 milioane de romani sufera de diabet zaharat.

DR. ZAROJANU MAGDA: cel mai daunator este zaharul rafinat care vine sub foarma de calorii goale, practic noi mancam acele calorii goale care nu vin cu nici un aport asa cum ar fi zaharul pe care il luam dintr-un fruct.

Pana cand sa apara si la noi, ca in alte tari, o taxa suplimentara, ne putem feri singuri de pericol si boli.

DR. ZAROJANU MAGDA: tot ce cumparam si pentru noi pentru adulti, dar mai ales pentru cei mici cand citim eticheata este foarte important ca acele zaharuri date in procente sa fie cat mai mici sau inexistente.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si