Taxa majorate cu 30%! Anunţul făcut de DRPCIV

Taxe permis auto 2020. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că a aplicat o majorare pentru două dintre taxele pe care le percepe în mod uzual pentru obținerea unor documente oficiale.

A.M.S., sâmbătă 20 iunie 2020 , 10:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Taxe permis auto 2020. Taxa pentru eliberarea permisului de conducere a crescut cu 30% de la 68 lei la 89 lei, în timp ce taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare a crescut cu 32% de la 37 lei la 49 lei.

Această majorare vine în condiţiile în care tarifele erau neschimbate din 2009, şi este pusă pe seama inflaţiei. În România, se înmatriculează, anual, circa 1 milion de maşini.

Citeste si: ANAF va trimite notificări tutoror contribuabililor. Ce obligații au aceștia

Noile tarife au intrat în vigoare din 17 iunie, însă DRPCIV menționează că persoanele care au achitat taxele înainte de această dată au la dispoziție 30 de zile pentru a le folosi fără să plătească în plus.

Taxe permis auto 2020. Precizările făcute de DRPCIV

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ.

Taxe permis auto 2020

Citeste si: Persoanele cu venituri mici vor primi măști de protecție de la Guvern

După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată”, precizează comunicatul DRPCIV.

Taxe permis auto 2020. DRPCIV a reluat la începutul lunii iunie și activitatea de examinare pentru obținerea permisului auto, inițial cu probele practice rămase restante, și apoi cu probele teoretice.

Citeste si: VIDEO| Taxa COVID, la terase. Este sau nu legală?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si