Taximetriștii au intrat în panică după ce au aflat de introducerea plății cu cardul: „Dacă plăteşte cash, mai ciuguleşti ceva”

Taximetriștii sunt extrem de panicați dupăce au aflat că se poate introduce plata cu cardul. Astfel ei vor rămâne fără nicio șpagă.

Author: Georgiana Balaban miercuri 21 septembrie 2022 , 16:51

taxi

Taximetriștii nu acceptă noile reguli.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Firmele de taximetrie din București acceptă și plata cu cardul, ca să nu rămână în urma concurenței de la ridesharing. Însă, șoferii nu vor să dea bacşişul din mână pe tranzacția bancară.

Spun că ar fi bine ca oamenii să aibă pregătite câteva bancnote atunci când se urcă într-o mașină care acceptă plata cu cardul.

În Capitală existau 7.000 de taxiuri și 28.000 de mașini care fac transport alternativ, la sfârșitul anului trecut. Ca să țină pasul cu cei de la concurență, firmele de taximetrie au lansat aplicații pentru comenzi și pentru plata cu cardul.

Citește si: Accident rutier cu cinci victime, în Giurgiu

Pe șosele lucrurile nu stau chiar așa, taximetriștii se feresc de plata cu cardul mai rău ca de oamenii legii. „La noi vine cash! Dacă plătește cash mai ciugulești ceva... Cu cardul, ce ciugulești? Mulți se feresc să ia că oprește comision firma noastră”, zice

unul dintre șoferi.

Taximetriștii se feresc de plata cu cardul

Șoferii sunt obișnuiți cu banii în mână și nu folosesc deloc plata cu cardul. „La finalul cursei, șoferul ar trebui să îi ofere clientului un cod QR pe care acesta să îl scaneze cu ajutorul aplicației mobile. În realitate, însă, foarte puțini taximetriști știu cum arată acest cod", arată observatornews.ro.

Citește si: Un șofer care a consumat trei tipuri de substanțe psihoactive, prins de p olițiștii din Ilfov. Ce sancțiuni va primi acesta

„N-am luat cu cardul niciodată... Eu nici nu știu cum să introduc cardul!", mărturisește un șofer de taxi, filmat cu camera ascunsă. Unii taximetriști spun că se feresc de noua metodă pentru că primesc banii din plata cu cardul la sfârșitul lunii, în vreme ce ei au nevoie mai des de fonduri, ca să alimenteze mașina.

„Majoritatea companiilor au și POS, au și plata cu cardul prin aplicație. Că unii refuză... Nu contestăm lucrul acesta și nici nu suntem de acord cu el. Nu există pădure fără uscături ca și la noi, în sectorul de transport persoane", declară Vasile Ștefanescu, COTAR.

Citește si: Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier

Totuși, șoferii care refuză să ia curse, din diverse motive, vor fi amendați sau, în unele cazuri, pot rămâne fără atestatul de șofer taxi.

Citește si: Vești proaste pentru șoferii români. Mașinile parcate pe trotuare vor fi ridicate de polițiști


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si