Tehnologia laser – 5G-ul medicinei dentare?

Din ce in ce mai multe persoane aleg implanturi pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți sau chiar pentru a susține un set complet de proteze. Implanturile sunt plasate chirurgical în mandibula superioară sau inferioară, înlocuind rădăcinile unuia sau mai multor dinți lipsă.

Author: K.B. marți 13 august 2019 , 12:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acestea sunt fabricate din titan sau alte materiale rezistente dar ușoare, dovedite ca fiind bine acceptate de organism și oferă sprijin ferm pentru dinții artificiali. Protezele, punțile sau dinții singuri atașați la implanturi nu vor aluneca și nu se se vor deplasa în gură- un avantaj foarte important atunci când mâncați sau vorbiți.

Această fixare sigură face ca dinții artificiali să fie percepuți ca fiind mai firești decât în cazul punților sau protezelor tipice si pot dura o viață întreagă, daca sunt îngrijite bine.

Dacă aveți o stare de sănătate generală bună iar maxilarul dvs. poate susține un implant, acest tratament poate fi o opțiune bună. In acest caz, sănătatea pacientului este mai importantă decât vârsta sa.

Aici puteti gasi mai multe detalii despre implantul dentar, pentru a va decide daca este o optiune bună pentru dumneavoastra.

Tehnologia laser – 5G-ul medicinei dentare?

Folosirea tehnologiei laser a revoluționat domeniul stomatologiei.

În multe cazuri, laserele dentare pot fi utilizate pentru a trata atât țesuturile dure, cât și pe cele moi, cu o rată mai mare de precizie, un risc mai mic de eroare și mai puține efecte secundare. Utilizarea de lasere dentare oferă adesea pacienților o gamă mai largă de tratamente stomatologice minim invazive.

Laserele dentare folosesc energie concentrată pentru a pătrunde atât prin țesuturile moi, cât și prin cele dure, ceea ce contribuie la reducerea riscului de infecție, inflamare și sângerare. Spre deosebire de alte tratamente, laserul ajută la stimularea răspunsului natural de vindecare a organismului, ceea ce îl recomandă drept o soluție ideală pentru o serie de probleme generale, cosmetice și dentare de restaurare. Putem folosi lasere dentare pentru a trata boala gingiilor, cariile dinților, ligamentele limbii și alte afecțiuni care tin de sănătatea orală. În unele cazuri, laserele pot fi utilizate pentru a ajuta procesul de albire a dinților.

Implantul dentar asistat laser

Utilizarea laserelor în stomatologia implanturilor a extins și îmbunătățit anumite opțiuni de tratament pentru practicienii care au adoptat această tehnologie. La fel ca în cazul tuturor materialelor și instrumentelor dentare, acestia trebuie să fie pregătiți corespunzător, înainte de încorporarea tehnologiei cu laser în practica uzuala. O mare varietate de proceduri pot fi efectuate într-un mod nedureros și confortabil folosind lasere. Laserele pot fi utilizate pentru planificarea amplasării implantului, pregătirea locului de implant, chirurgia în a doua etapă a implanturilor scufundate, intervenția chirurgicală pentru a stabili sănătatea țesuturilor moi care înconjoară implantul și decontaminarea suprafețelor implantului de titan. Laserul este un echipament extrem de util pentru stomatologia implantului și devine rapid o componentă esențială a practicii moderne a implanturilor. În ultimii ani a fost propus un spectru larg de indicații în stomatologia implanturilor pentru sistemele cu laser.

Un bun exemplu de clinică de  implantologie este Life Dental Spa, cu locatia in Magheru One, Bucuresti, sector 1.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si