VIDEO - Telegondola din Mamaia a rămas blocată, 117 persoane au fost evacuate de urgență

Telegondolele din Mamaia s-au blocat joi seara, după o pană de curent, iar un număr de 117 persoane au fost evacuate de echipajele de intervenție. Două persoane au suferit atacuri de panică, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Author: Razvan Ilie vineri 16 iulie 2021 , 07:14

Două persoane au suferit atacuri de panică după ce au rămas blocate la mare înălțime deasupra stațiunii Mamaia[Sursa foto: Facebook / Destinatie Romania]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Telegondola din Mamaia s-a blocat în jurul orei 21.20,

iar oamenii au rămas blocaţi în cabine, la zeci de metri deasupra pământului. Sistemul mecanizat al telegondolei s-a blocat şi a fost pus în funcţiune manual.

Citeste si: VIDEO| Un elicopter militar a aterizat de urgență în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală

Două persoane au suferit atacuri de panică

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino. "Nicio persoană nu a avut nevoie de transport la spital", au transmis oficialii de la ISU Dobrogea.

Potrivit sursei citate, două persoane au suferit atacuri de panică, dar au refuzat transportul la spital.

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino.[Sursa foto: Facebook]

„Total persoane evacuate: 55 de la punctul Cazino și 62 de la punctul Aqua Magic. Nu mai sunt alte persoane de evacuat. Cele 2 persoane cu atac de panica au refuzat transportul la spital”, a mai anunțat ISU Dobrogea.

Citeste si: Sfârșit cumplit: Un bărbat a fost ucis de un rechin pe o plajă din Brazilia

La ce înălțime se află telegondolele din Mamaia

Devenită un simbol al stațiunii Mamaia, telegondola a fost inaugurată în anul 2004, fiind prima de acest tip de la noi din țară.

Turiștii care doresc să admire stațiunea Mamaia ajung la o înălțime de până la 50 m, iar călătoria durează aproximativ șapte minute cu instalația de transport pe cablu.

Telegondolele de tip închis în care se efectuează călătoria au o capacitate, fiecare, de opt locuri, dispun de ventilație naturală și protecție solară. Telegondolele au punctul de pornire lângă Hotelul Perla iar cel de sosire, după aproximativ 2000 m, în zona Casino.

Telegondola este deschisă turiștilor începând cu jumătatea lunii aprilie până la jumătatea lunii septembrie, în restul perioadei ea aflându-se în conservare.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si