Ca o medie a lunii iunie, temperatura apei mării ar putea atinge 17 grade Celsius, valoarea minimă inregistrată fiind de 11 grade Celsius, în timp ce maxima ajunge până la valoarea de 17 de grade Celsius.

Temperatura apei astăzi corespunde aproximativ cu valoarea medie din această zi din ultimii ani. Valoarea sa a crescut atât în ​​ultimele 20 de zile, cât și în ultima săptămână. Exact acum un an, în această zi, temperatura apei în această locație a fost 18°C.

Temperatura apei în Mamaia în iunie este de la 16 la 27 grade.

Vremea la mare în iunie 2022

Pe litoral vremea va fi caldă, mai ales la începutul lunii iunie când vor fi temperaturi puțin peste media normală anunță meteorologii. Cerul va fi predominant însorit, iar vântul va sufla cu moderație, înregistrând intensificări temporare ziua. Vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiază, mai anunță ANM. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade 14 grade în nordul litoralului.

Citeste si: Cod galben de ceaţă în localităţi din trei judeţe situate în Oltenia şi Banat, joi dimineaţa

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Primele zile ale verii 2022 vor fi foarte călduroase în majoritatea zonelor din țară. Potrivit ANM, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această lună, însă ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării, acolo unde, mercurul din termometre va urca și până aproape de 30 de grade Celsius.

În ceea ce privește probabilitatea pentru ploi, specialiștii în meteorologie estimează că la începutul verii cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Care va fi temperatura maximă

”Temperaturile, pe parcursul următoarelor zile, vor crește și pe litoral. Așteptăm temperaturi care să atingă în aer, vineri, 26- 28 de grade, adică temperaturi foarte ridicate pentru zona litoralului, unde, în general, efectul moderator al apei mării își spune cuvântul și se înregistrează temperaturi mult mai agreabile în aer decât în zona continentală. Însă, acolo este un grad ridicat de umezeală și compensează. Temperatura apei mării va fi de 15- 17 grade. În momentul de față, va mai crește puțin” a spus Gabriela Băncilă, avertizând asupra posibilității unui șoc termic, dată fiind apa mării rece. 

Anterior, aceasta a spus că ”Astăzi și-n următoarele zile ne îndreptăm spre o ameliorare a vremii, dar asta nu înseamnă că vor lipsi fenomenele care pot deveni temporar periculoase pentru anumite zone, pentru anumite perioade de timp. Acest lucru înseamnă că gradul de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de astăzi și a zilelor următoare se apreciază, nu va mai fi atât de accentuat pe cât a fost la sfârșitul săptămânii trecute.

Este foarte probabil ca-n următoarele zile, mai ales în orele după-amiezii și ale serii, să asistăm la apariția furtunilor de vară, care într-adevăr pot necesita, în funcție de manifestările respective, în anumite zone, emiterea unor atenționări Cod Galben și poate cel mult Portocaliu, pentru că situația pe care o apreciem a se întâmpla pe parcursul săptămânii ce urmează nu va mai fi la intensitatea a

ceea ce s-a înregistrat în weekend.

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si