Tensiunile dintre NATO si Rusia se amplifica. Kremlinul a amplasat rachete care pot purta focoase nucleare in Kaliningrad, o enclava aflata la numai 650 de kilometri de Berlin

Reprezentantii statelor europene si ai Statelor Unite au catalogat actiunea drept amenintatoare.

Author: V.P. marți 06 februarie 2018 , 19:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vladimir Samanov, presedintele Comisiei de aparare din Duma de stat a confirmat ieri ca sistemul de rachete Iskander a fost trimis in Kaliningrad. Nu a facut nicio precizare in ceea ce priveste numarul acestora sau pentru cat timp au fost trimise.

Rachetele au o raza de actiune de 500 de kilometri si pot avea focoase conventionale sau nucleare. Nu este pentru prima oara cand Rusia amplaseaza astfel de rachete in aceasta regiune. Pana acum insa, armele au fost pozitionate periodic ca raspuns la manevrele NATO in regiunea baltica.

Washingtonul a apreciat ca amplasarea unor astfel de sisteme de rachete In apropierea statelor Baltice si a Poloniei, un stat membru NATO, este destabilizatoare. O reactie dura la aceasta masura a avut si presedinta Lituaniei ingrijorata ca instalarea acestor sisteme reprezinta o intarire a fortelor ruse in regiune.Sefa statului lituanian sustine ca manevra reprezinta un pericol pentru jumatate din capitalele europene.

Ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeana transmite un mesaj la calm si sustine faptul ca rachetele Iskander la Kaliningrad sunt doar un avertisment pentru NATO si ca relocarea recenta nu reprezinta o amenintare la adresa Uniunii Europene.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si