Teo Trandafir a vorbit pentru prima dată despre trările ei din perioada Revoluției din 1989

În perioada Revoluției Teo Trandafir avea 22 de ani și era studentă.

Author: K.B. duminică 29 decembrie 2019 , 17:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Aveam 22 de ani, eram în anul patru la Facultate și pregăteam lucrarea de diplomă cu profesoara Mioara Roman. Prin facultate circulau zvonuri, la nivel ocult, se știa că se pregătește ceva. Pe mama a apucat-o cheful de vizită exact în acea perioadă și am reușit să o trimit acasă pe 21 decembrie, după ce ne-am tuns amândouă.

N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea. Nu mai aveam speranța că o să văd, o să aud, o să citesc, o să mă informez ca orice alt om din lumea asta. Citisem că nici un regim totalitar nu a rezistat și speram în fiecare zi că se va întampla ceva”, a mărturisit Teo.

Citeste si: Bianca de la Puterea Dragostei și-a făcut de cap! Iubita lui Livian i-a lăsat o surpriză în telefonul pe care i l-a făcut cadou

Citeste si: Oficial a venit iarna! Stratul de zăpadă măsoară și 70 de cm în anumite zone

Citeste si: Un deputat USR vrea să depună plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

„Am plecat în Franța. Am citit ce nu citisem, am văzut ce nu văzusem, am cunoscut oameni fantastici. Nenorocirea mea a fost până la capat. Prima mea iubire s-a ivit exact în 1989. Era profesor de literatură americană venit în România printr-o bursă Fullbright. Ne-au prigonit, ne-au spart casa. Doream să ne căsătorim și să plecăm în America. Au reușit să-mi ia și asta. Pentru asta, în 21 decembrie, am ieșit din casă. Pentru ca mi-au luat tot ce aveam și pentru că m-am gândit că într-o zi va veni copilul meu și mă va întreba ce am făcut la Revoluție. Cum era să-i spun ca am stat în casă? Așa că m-am dus la Ministerul Apărării și am alimentat incarcatoare, apoi ne-au chemat la Universitatea București. Marian Munteanu și profesorul Cezar Tăbârcea ne-au spus să mergem la stația Aurel Vlaicu ca e plin de răniți. De acolo m-am dus la Spitalul Municipal. Am facut revoluția în drum. Eram pornită sentimental și intelectual. Eram schilodită și nu eram singura”, a mai spus vedeta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si