Teodor Meleșcanu, raport pentru ce s-a întâmplat în ziua alegerilor europarlamentare și a Referendumului

Teodor Meleșcanu a prezentat, luni, un raport pentru ce s-a întâmplat în ziua alegerilor europarlamentare și a Referendumului.

Author: E. V. luni 10 iunie 2019 , 16:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oficialul consideră că a fost haos din cauza dublului scrutin, dar și a estimărilor nerealiste ale ambasadelor cu privire la numărul votanților din Diasporă.

"Pregătirea alegerilor și buna desfășurare revine în mod legal Biroului Electoral pentru secțiile din străinătate. Pentru MAE obligația este de a pune la dispoziție sediile, asigură buna desfășurare, personal tehnic etc.

Responsabilitatea este a Biroului Electoral. MAE are doar responsabilitatea de a asigura sprijin logistic"

"Pe 8 februarie am trimis o circulară către toate ambasadele României din străinătate și le-am cerut să ne spună dacă mai mențin acele secții și să ne spună care este numărul de români care ar putea vota acolo. Le-am cerut să stea în legătură cu românii de acolo pentru a avea o evidență"

Citeste si: Val de tentative de sinucidere în Timișoara! Un bărbat s-a aruncat de pe pod și a aterizat pe o mașină din trafic- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

"Principala problemă a fost că au fost 2 scrutine. În loc de 1 buletin au fost 3 buletine de vot. Dacă în medie, cam 2 minute a durat timpul de votare, acum odată cu Refendumul timpul s-a triplat. Principala cauză a fos dublarea scrutinului și votul dublu. Multe dintre întebările de la Referendum au fost complicate"

"Potrivit legii, nu se putea prelungi programul de vot"

"Am avut o problemă şi cu sistemul STS de împiedicare a votului multiplu, pentru că, din păcate, în marea majoritate a ţărilor Internetul a fost lent sau extrem de lent"

"Partidele politice nu au participat la comisiile electorale, cel puţin un partid ne-a anunţat că reprezentanţii săi nu vor participa la comisiile din Diaspora", sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de ministrul Afacerilor Externe. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si