Teodor Niță a ajuns de urgență la spital. Procurorului din Constanța i s-a făcut rău după ce a mâncat la o cherhana
Cunoscutul procuror din Constanța, Teodor Niță, a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat la o cherhana de pe litoral. Inspectorii ANPC s-au sesizat și au efectuat imediat cercetări la localul cu pricina.
Procurorului constănțean i s-a făcut rău la scurt timp după ce a părăsit localul de la malul Mării Negre.
Inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat restaurantul în cauză cu pricina și au rămas îngroziți de condițiile în care erau ținute preparatele care ajungeau pe mesele clienților.
Peștele care a ajuns pe farfuria procurorului era expirat de luni de zile, iar carnea era depozitată în condiții necorespunzătoare și peste tot era o mizerie de nedescris.
Comisarii ANPC au închis localul și au sesizat procuratura.
Ce au găsit inspectorii ANPC
Inspectorii au descoperit ton expirat de 6 luni, din care serviseră clienții care au avut probleme, dar și peste o tonă de alimente neconforme cu normele de siguranță alimentară.
Mai mult, comisarii ANPC au sigilat camera frigorifică a restaurantului și au făcut sesizare penală la Parchet.
În blocul alimentar, comisarii au găsit carne acoperită de mucegai, împreună cu alte materii prime din care se găteau felurile de mâncare. Peștele din magazie era o adevărată bomba biologică pentru toți clienții care ar fi trecut pragul.
Oamenii legii nu au găsit niciun pește proaspăt
Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au deplasat de urgență pentru a efectua un control la cherhanaua din comuna Vadu după ce au aflat că un bărbat a fost transportat la spital la scurt timp după ce a mâncat în localul cu specific pescăresc.
Citește și: George Simion, dezvăluiri despre amenințarea cu bombă de la nunta sa. "Ei voiau să ne strice petrecerea"
”În afară de o tonă și aproape 1oo kg de pește în afara datei durabilității minime de consum, nu s-a găsit niciun alt peste proaspăt, deci oricine ar fi ajuns astăzi să servească masa cu siguranță nu ar fi avut altceva de mâncat decât peste expirat.
Întreaga activitate părea părăsită demult timp și nu în funcțiune, cum era. De la fire neizolate până la spații de refrigerare nesalubrizate de mult timp, cu rugină, murdărie veche, și blocul alimentar aflat într-o stare greu de imaginat, igrasie, mucegai, întreaga activitate din blocul alimentar este pusă sub semnul întrebării.
Comisarii OPC au amendat restaurantul cu 1o.ooo de lei, l-au închis și au făcut plângere penala la Parchet”, a transmis directorul ANPC, Horia Constantinescu.
Citește și: VIDEO- Mila 23, un sat pescăresc situat în inima Deltei. Localnicii trăiesc cu greu din turism și pescuit
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.