Penitenciarul din Arad oferă deținutelor terapie cu câin i. Câinii care sunt incluși în programul de terapie de care beneficiază deținutele au fost salvați din situații dificile.

Terapia cu câini, alinare pentru deținute

Femeile de la Penitenciarul din Arad, private de libertate, vor avea ocazia să experimenteze un program de terapie cu câini. Conducerea penitenciarului a considerat că terapia asitată cu animale pentru deținute este un mod de reabilitare și o dovadă de compasiune.

Câinii implicați în acest program de teorie vin de la mai multe asociații și centre care se ocupă cu îngrijirea animalelor sau sunt câini salvați din diferite situații dificile.

Femeile de la Penitenciarul din Arad, private de libertate, vor avea ocazia să experimenteze un program de terapie cu câini

Femeile de la Penitenciarul din Arad, private de libertate, vor avea ocazia să experimenteze un program de terapie cu câini

[Sursa foto: Freepik]

"Preocupaţi de compasiune şi reabilitare, începând cu luna iulie 2023 Penitenciarul Arad a început o călătorie extraordinară cu scopul de a transforma vieţi. Ca o instituţie responsabilă angajată în schimbarea pozitivă a semenilor noştri, anunţăm cu mândrie lansarea programului Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate- modulul I Terapie cu câini, realizat în colaborare cu Asociaţia Adopţii de 4pezi Arad şi cu sprijinul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Arad, al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din ANP, al Şcolii de Dresaj Canin CoSTYLE şi al Asociaţiei de întrajutorare- Tierschutz Verein Rosi", se arată printr-un comunicat transmis de instituție.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Citește și: Ce sume uriașe câștigau patronii din azilurile groazei din Voluntari: ”Probabil că de foame și-au mâncat hainele”

Un nou cămin pentru câini

Se pare terapia cu animale introdusă în Penitenciarul din Arad are ca scop, pe lângă influențarea în bine a comportamentului deținutelor de acolo, și oferirea unui nou cămin pentru câini.

Legăturile sentimentale care vor apărea între femei și câini vor oferi șansa animalelor de a avea o familie, un loc unde să fie îngrijiți corespunzător nevoilor pe care le au.

Legăturile sentimentale care vor apărea între femei și câini vor oferi șansa animalelor de a avea o familie

Legăturile sentimentale care vor apărea între femei și câini vor oferi șansa animalelor de a avea o familie

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Principala ipoteză a anchetatorilor în cazul tragediei din Cluj. O familie întreagă, descoperită moartă în curtea din spatele casei- radioimpuls.ro

"Sub supravegherea atentă a echipei noastre dedicate, deţinutele au asumat rolul crucial de a îngriji şi antrena aceste suflete tinere. Prin această experienţă, li se oferă o oportunitate de a creşte nivelul de responsabilitate, abilităţile de comunicare şi conexiunile empatice cu ceilalţi. Prin grija acordată acestor căţeluşi salvaţi, ele îşi dezvoltă propria capacitate de iubire, compasiune şi reabilitare. Totodată, căţeluşii au posibilitatea de a beneficia de un program de dresaj de bază. Deţinutele joacă un rol crucial în această transformare, folosind timpul petrecut în detenţie pentru a influenţa pozitiv vieţile acestor câini. Legătura care se formează între deţinute şi câini depăşeşte cuvintele. Iubirea necondiţionată, loialitatea şi încrederea pe care le împărtăşesc servesc ca o rază de speranţă în mijlocul provocărilor detenţiei", a transmis Peninteciarul din Arad.

Citește și: Un bărbat din Cluj a reclamat un cocoș. Acesta s-a plâns de faptul că pasărea ar fi prea gălăgioasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si