Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PMB.

Contractul intră in vigoare în 1 decembrie şi a fost încheiat între Primăria Municipiul Bucuresti- prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov- şi Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A., condusă de Alexandru Burghiu.

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei.

Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti. Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea. Am început un amplu proces de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă la reţea pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie", afirmă Gabriela Firea, citată în comunicat.

Primarul general adaugă că are "încredere în profesionalismul dedicarea tuturor angajaţilor Companiei" şi că împreună au conceput planul pe baza căruia au reuşit "restartarea investiţiilor şi reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, în ultimii trei ani".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani în care constanţa şi consistenţa investiţiilor sunt cuvintele cheie”, mai spune Firea.

Contractul a fost aprobat, alături de documentaţia aferentă, la propunerea primarului general, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 14 noiembrie.

Citeste si: Peste 2.800 de agenţi de poliţie şi subofiţeri au absolvit cursurile, fiind incluşi în structurile MAI

Citeste si: Ministrul de Finanţe: Fiecare minister va face un audit pentru a vedea dacă aparatul este supradimensionat

La aceeaşi dată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov a primit mandat special, în numele şi pe seama Consiliului General al Municipiului Bucureşti, să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţie şi să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

Potrivit PMB, documentaţia anexă a contractului de delegare a gestiunii semnat include: • Studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică – activităţile de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice; • Procesul-verbal de predare-preluare a bunurilor către Delegat; • Regulamentul Serviciului Public de Alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov; •

Caietul de sarcini al Serviciului Public de alimentare cu energie termică- activităţile de producere transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov • Contractele de furnizare a energiei termice/ apă caldă – pentru utilizatorii de tip casnic şi non-casnic.

RADET, regie intrată în faliment, a anunţat, miercuri, că noua companie Termoenergetica va începe negocierile pentru noul contract cu ELCEN, de furnizare a energiei termice pentru bucureşteni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si