TESTAMENT! Legendarul Nelu Bălășoiu i-a încredințat piesele fiului său! Ionuț: ”Numele Bălășoiu va merge mai departe” EXCLUSIV

Nelu Bălășoiu i-a lăsat moștenire tot repertoriul său fiului Ionuț.

Radu Constantin, luni 15 aprilie 2019 , 08:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Ionuț, fiul legendarului interpret de muzică populară Nelu Bălășoiu, a primit de la acesta cordul de a-i prelua întreg repertoriul. ”Predarea ștafetei” s-a făcut în mod simbolic printr-un clip pe Youtube, în care Nelu și Ionuț Bălășoiu vorbesc despre faptul că cel din urmă va fi continuatorul de drept al comorii folclorice pe care interpretul o va lăsa în urmă.

”Dragii mei, sunt cu fiul meu. Îmi doresc din tot sufletul ca el să cânte cântecele mele prin toate lăcașurile care există în țară. Vă rog din tot sufletul să aveți încredere în el”, spune Nelu Bălășoiu.

”Și eu sunt de părere că numele Bălășoiu va merge mai departe. Și cântecele tatălui meu, de asemenea. Și sunt pregătit să fac chestia asta”, spune și Ionuț Bălășoiu.

Nelu Bălășoiu s-a născut în 1948 în localitatea Rogova din județul Mehedinți. A fost îndrumat către muzică de tatăl său dar și de celebra interpretă Maria Lătărețu. A activat la Taraful de la Vânju Mare și a cunoscut succesul prin colaborările pe care le-a avut cu Maria Cornescu, cea care ulteriuor i-a devenit și soție.

Te-ar putea interesa si