Răsturnare de situație în cazul testării COVID-19. Ce spune Avocatul Poporului despre ce se întâmplă acum în România

Internarea într-o unitate spitalicească nu ar trebui condiționată de testarea COVID-19, afirmă Avocatul Poporului într-un comunicat de presă

R.I., vineri 07 august 2020 , 14:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Persoanele care reprezintă urgențe medicale sau sunt programate pentru internare, nu trebuie să fie condiționate de efectuarea unui test COVID-19 în prealabil și de prezentarea rezultatului acestuia la internare, iar în situația în care o unitate spitalicească solicită unei persoane altceva, aceasta are inclusiv posibilitatea de se adresa instanței judecătorești”, spune instituția condusă de Renate Weber.

Intervenția Avocatului Poporului vine după ce în presă au apărut informații privind persoane ce au reclamat faptul că li s-a cerut drept condiţie pentru internare să-şi facă înainte testul pentru noul coronavirus, așa că MInisterul Sănătății a fost întrebat despre situație.

Citeste si: Ce mașină conducea interlopul Emi Pian. Imagini cu bolidul

Începând din data de 15.05.2020 au fost reluate internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii, iar în ceea ce privește situația pacienților care nu sunt suspecți COVID-19, în urma triajului, aceștia vor fi internați în secțiile aferente patologiei fără RT-PCR.

Citeste si: Patru beach-baruri din Eforie Nord, închise. Amenzi usturătoare

Pacienții suspecți vor fi internați în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testați prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, testări decontate unităților sanitare prin Programul Național de Boli Transmisibile Prioritare.

Citeste si: Sfârșit de săptămână cu temperaturi record

Cazuri COVID-19, azi, 7 august 2020. Numărul crește de la o oră la alta

Grupul de Comunicare Strategică: 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, bilanţul total ajungând la 59.273. 50 de persoane au decedat, în total fiind 2.616 decese, iar 446 pacienţi sunt la ATI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si