Tichete de masa in valoare de 150 de lei si acces gratuit la evenimente pentru donatorii de sange. Propunerea apartine Primarului Capitalei, Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat miercuri ca in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va propune spre dezbatere un proiect de hotarare prin care donatorii de sange sa primeasca, pe langa beneficiile oferite de Guvern, tichete de masa in valoare de 150 de lei din partea municipalitatii, precum si acces gratuit la evenimentele culturale si educative organizate de primarie sau la care primaria este partener.

Webeditor: V.P. Author: A.S. miercuri 09 august 2017 , 11:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"In prezent, un donator de sange primeste din partea Guvernului tichete de masa in valoare de 63 de lei, o zi libera si transport gratuit. Primaria Capitalei vine sa suplimenteze acest pachet de stimulet pentru donatori, iar in prima sedinta de Consiliu General, ca primar voi propune initiativa ca toti cei care doneaza sa primeasca un plus de 150 de lei in tichete de masa.

De asemenea, posibilitatea de a participa in baza cardului de donator la evenimentele educative si culturale ale Capitalei sau acolo unde primaria este partener”, a anuntat Firea la lansarea campaniei "O picatura de sange poate salva o viata”, organizata de Primaria Capitalei prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) si Centrul de Tineret al Municipiului Bucuresti.

Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Bucuresti, a precizat ca vara numarul donatorilor de sange scade

considerabil, astfel ca exista riscul sa nu mai poata fi asigurate urgentele in spitale.

"De obicei, in perioada de vara, numarul donatorilor de sange este mai mic decat in celelalte luni. Anul acesta ne-am confruntat cu aceasta canicula care s-a prelungit foarte mult, disconfortul termic fiind foarte ridicat. Saptamana trecuta aveam o scadere de aproape 50 la suta a numarului de unitati de sange colectate si eram pusi in situatia in care sa nu mai putem asigura urgentele in spitale”, a afirmat Doina Gosa.

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

La finalul evenimentului, mai multi voluntari de la Centrul de Tineret si de la ASSMB au plecat cu un autobuz pus la dispozitie de RATB pentru a dona sange la Centrul de Transfuzie Sanguina.

Potrivit primarului general, urmeaza ca joi sa doneze angajati de la RADET, iar vineri, de la RATB.
"In afara de cetatenii care lucreaza in Primaria Capitalei sau in subordonatele primariei, mi-as dori ca din ce in ce mai multi bucuresteni sa faca acest pas”, a subliniat Firea.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si