Tichete in valoare de 250 de lei pentru pensionari! Primaria Capitalei ofera banii incepand de astazi

"Bani de ochelari pentru pensionari" este un program demarat de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), incepand de luni, 17 septembrie. Astfel ca, se vor deconta 250 de lei pentru achizitia unei perechi de ochelari de vedere fiecarui pensionar cu venituri reduse.

M. P., luni 17 septembrie 2018 , 11:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Beneficiarii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba domiciliul sau resedinta in Municipiul Bucuresti de minimum 5 ani; este pensionat in conditiile legii si are nivelul pensiei cumulate mai mic decat salariul minim net pe economie (1.162 lei); beneficiarul are cel putin 50 de ani impliniti; ochelarii sunt achizitionati de la orice operator economic, incepand cu 2 august, data intrarii in vigoare a hotararii CGMB nr. 382/2018; ochelarii sunt achizitionati in baza unei recomandari de la medicul specialist, potrivit PMB.

„Prin acest program ne propunem sa ajutam cat mai multi pensionari din Bucuresti care au probleme de vedere, dar care, din cauza problemelor financiare, nu isi permit sa isi achizitioneze o pereche de ochelari. Ca autoritate locala, avem obligatia sa ne implicam in problemele comunitatii si sa fim alaturi de categoriile sociale vulnerabile. Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitala, vom deconta suma de 250 de lei pentru achizitia unei perechi de ochelari de vedere fiecarui pensionar domiciliat in Bucuresti, care are pensia mai mica decat salariul minim net pe economie. Doresc sa subliniez ca nu sunt locuri limitate, iar toti aceia care indeplinesc conditiile prevazute de regulamentul proiectului se pot incadra in program”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Economica.net

Conform regulamentului, suma respectiva va fi achitata o singura data unui beneficiar in termen de 45 de zile de la depunerea dosarului, la punctul de lucru situat pe bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei) sector 6 (mijloace de transport in comun: troleibuze: 69, 90, 93 / autobuze: 126 – statia RATB „Drumetul”), dupa programul: luni – joi, intre orele 9,00 – 15,00.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente: cerere tip disponibila pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul institutiei; copie conforma cu originalul a actului de identitate (C.I. sau B.I.), valabil la data depunerii cererii; copie conforma cu originalul a recomandarii medicului specialist din care sa reiasa necesitatea ochelarilor pentru beneficiar; copie conforma cu originalul a facturii fiscale pe numele beneficiarului si a dovezii de plata (bon fiscal stampilat sau chitanta) in baza carora s-au achizitionat ochelarii de vedere, de la orice operator economic; copie conforma cu originalul a talonului de pensie din luna anterioara depunerii cererii; extras de cont emis de banca din care sa reiasa titularul contului si IBAN-ul, pe numele solicitantului; in cazul in care titularul contului nu este solicitantul, se va prezenta o imputernicire notariala pentru virarea sprijinului financiar in contul unui tert, arata PMB.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si