Timişoara a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii 2021. Nicolae Robu: Suntem conştienţi că greul de acum începe

Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021, a anuntat un juriu international delegat al UE, vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei. Nicolae Robu, primarul Timisoarei, s-a declarat foarte bucuros ca orasul pe care il conduce a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii 2021, insa admite ca aceasta victorie reprezinta ”o raspundere uriasa” si este convins ca ”greul de acum incepe”.

vineri 16 septembrie 2016 , 19:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Culturii din Romania, Corina Suteu, a vorbit in deschiderea conferintei de presa. ”Cultura este cea care genereaza un sens al apartenentei Romaniei la Europa, iar diversitatea culturala este cea care ne tine impreuna”, a spus Corina Suteu.

”Programele celor patru orase candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 au fost inovative, competitia fiind una tensionata”, a declarat Karel Bartak. ”Acest concurs se bazeaza pe dialogul intercultural, pe deschiderea oraselor europene catre lume, iar sectoarele culturale si creative au reusit sa reziste in aceste vremuri tulburi pe care le traverseaza Europa in fata altor ramuri economice”, a adaugat el, potrivit News.ro.

Orasul desemnat castigator, Timisoara, va primi din partea UE si un premiu de 1,5 milioane de euro.

Candidatura orasului Timisoara a utilizat sloganul ”Lumineaza orasul prin tine!”.

Orasul gazduieste anual intre 3.500 si 4.000 de evenimente culturale, iar 85-88% din bugetul cultural local este investit in sustinerea institutiilor publice, doar 12-15% fiind rezervat sectorului independent si ONG-urilor.

Timisoara si-a structurat programul cultural sub forma unei calatorii, cu ”statii- program/proiect” si trasee pe si de-a lungul canalului Bega, care conecteaza idei, oameni, locuri.

”Aceasta victorie este o victorie de echipa, de echipa mare, echipa fiind comunitatea timisoreana in ansamblul ei”, a declarat Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, vineri, dupa anuntul facut de reprezentantii Comisiei Europene.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si