Tipuri de rafturi metalice și cum să le alegem pe cele potrivite unui anumit spațiu!

Depozitarea ocupă un loc important în cadrul multor afaceri precum și a altor spatii, precum cele de expoziție, vânzare sau prezentare. Chiar și marile supermarket-uri, au, pe lângă depozitele din cadrul magazinelor alte spații de depozitare și aprovizionare prin care să-și poată reface la nevoie stocurile de produse. Aceste centre sunt împărțite pe zone și pot aproviziona mai multe magazine, dintr-un întreg județ sau chiar mai multe. Și pentru că într-un supermarket vorbim despre o gama foarte variata de produse, de la haine și accesorii până la alimente și băuturi, este clar că un depozit trebuie realizat astfel încât toate acestea să poată fi păstrate în condiții corespunzătoare.

miercuri 23 noiembrie 2022 , 17:38

rafturi

Principalele avantaje ale rafturilor de calitate sunt atât rezistența acestora cât și posibilitatea de adaptare, la dimensiuni și sarcini de lucru.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În cadrul oricărui spațiu de depozitare, importantă este așadar organizarea. Putem avea atât produse de mici dimensiuni care sunt ambalate în cutii, laolaltă, cât și produse de dimensiuni mari, ce necesită o zona doar a lor, mai larga, astfel încât să poată fi nu doar depozitate dar și manevrate cu ușurință.

Astfel, ar fi nevoie și de spații frigorifice sau de spații cu o bună aerisire, la temperatura camerei.

Pentru o bună organizare, utilizarea rafturilor reprezintă o soluție eficienta și care ajuta la manevrarea ușoară și rapidă a produselor. Pentru asta, cei de la Store Expert Logistics le pun la dispoziție clienților numeroase modele de rafturi metalice, specifice pentru diverse sectoare de activitate și pentru diverse produse, de la materiale de construcții, metalice, lemn, anvelope, paleti, în industria de vânzare și nu numai. Având o experiență vastă în acest domeniu și prezentând soluții moderne și eficiente, pot adapta rafturile la cerințele oricărui client.

Principalele avantaje ale rafturilor de calitate sunt atât rezistența acestora cât și posibilitatea de adaptare, la dimensiuni și sarcini de lucru.

Desigur, nu putem schimba un raft cu polițe într-unul de paleti clasic însă putem înlocui de exemplu polițele sau înălțimea la care acestea să fie una fata de cealaltă. Același lucru îl putem face și în ceea ce privește rafturile de tip cantilever. Acestea sunt perfecte pentru materiale metalice precum țevi, profile, platbandă și nu numai sau pentru lemn, pvc și diverse alte materiale de construcții. Aici nu contează atât de mult aspectul lor cât funcționalitatea.

Găsim pe piață atât rafturi destinate sarcinilor mari cât și sarcinilor mici. Un bun exemplu este adus de rafturile pentru anvelope, ce pot conține chiar și un număr mic, de 20 sau 30. La fel putem spune și despre rafturile de magazine, pentru produsele cele mai comune, de mici dimensiuni. Și aici, pentru o rezistență mare în timp și chiar și la sarcini mai grele, sunt recomandate tot cele metalice. Prin vopsire sau acoperire, se poate oferi un aspect cât mai plăcut și specific magazinului în care sunt sau tipului de produse stocate pe acestea.

Acolo unde vorbim de spații de depozitare mari, produsele sunt de regulă ambalate în cutii și paleti, ceea ce înseamnă că manevrarea lor se face cu un stivuitor, fie manual, fie electric. De asemenea, vorbim despre cantități mari de produse.

În procesul amenajării unu spațiu și instalării de rafturi, un loc important îl ocupă consilierea. Prin aceasta, sunt oferite soluțiile optime în materie de tipul de rafturi, dimensiunile acestora, în raport cu produsele ce doresc a se depozita precum și cu spațiul liber disponibil. Cei ce aici pot oferi o gamă variată de rafturi metalice, precum rafturi metalice de tip Portpalet, rafturi model Cantilever, rafturi Mezzanine, rafturi mobile, ce au instalate sisteme cu roti și pot fi relocate cu ușurință chiar și pline, rafturi cu poliță, perfecte și în magazine și supermarketuri, rafturi pentru anvelope precum și platforme de depozitare, platforme drive-în, pentru confecții metalice dar și utilaje și echipamente că și transpalete, motostivuitoare și electrostivuitoare. Așa cum am spus, fiecare tip poate fi specific unei anumite locații. Fară îndoială că un client poate că nu vă cunoaște toate aceste detalii, de aceea, consilierea este importantă.

Rafturile magazinelor pot fi adaptate în două feluri. Primul caz este cel în care sunt proiectate doar pentru vânzare, cu polițe care să nu depășească o anumită înălțime, astfel încât clienții să ajungă ușor la toate produsele. Acestea pot fi adaptate în fel și fel, după cum putem observa în magazine sau centre comerciale. Putem combina doua sau mai multe rafturi astfel încât să înglobăm mai multe produse de același tip sau diferite. Avem astfel sisteme cu rafturi doar în fata, ce pot fi amplasate lângă un perete sau în colțuri, sisteme cu rafturi pe ambele părți, pentru zonele libere, formând culoare, precum și sisteme cu rafturi atât pe ambele părți cât și lateral, alături de diverse alte adaptări ale acestora. Și acestea se aleg atât în funcție de spatiu liber disponibil precum și de forma acestuia și de preferințele clienților.

Al doilea caz este cel al rafturilor de magazin care, pe lângă polițele cu acces al clienților, au deasupra și spații de depozitare unde se afla produse de același tip, ce au că scop refacerea rapidă a stocurilor epuizate. acestea sunt specifice mai ales magazinelor mari în care clienții pot cumpără produse și la bucată dar și la bax sau la cutie, în cantități mai mari, practic, magazinele en-gross. Acestea trebuie așezate astfel încât accesul la spațiile superioare să se facă ușor și rapid, fară a bloca circulația între raioane pentru foarte mult timp și a reface în timp util stocurile epuizate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si