Toamna este momentul perfect pentru schimbarea uleiului de motor!

Fabricarea primei mașini din lume, în urmă cu mai bine de 200 de ani, a reprezentat un moment important în evoluția omului și a transporturilor. Primul vehicul a fost pus în funcțiune în anul 1769 și dispunea de un motor cu abur.

Mircea Pop, joi 03 septembrie 2020 , 14:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În 1806, apar motoarele cu ardere internă, iar la începutul anilor 1900, motoarele electrice. La jumătatea secolului 19, Karl Benz ia parte la scrierea istoriei, prin fabricarea primului motor considerat modern (cel mai aproape de motoarele existente în ziua de astăzi). Karl Benz este considerat inventatorul ,,automobilului modern”, mai exact persoana căruia trebuie să îi mulțumim pentru că ne putem bucura de mașini personale oriunde și oricând. 

Fiecare fabricant a vrut să își pună amprenta asupra motoarelor de-a lungul timpului și a încercat tot posibilul pentru a îmbunătăți modul de funcționare. Totuși, principiul de bază al funcționării motoarelor pe benzină și pe motorină nu s-a schimbat prea mult de la primele modele. Orice motor cu ardere internă, indiferent de tipul de combustibil folosit, are nevoie de anumiți adjuvanți, printre care și uleiul de motor.

Citeste si: Un polițist băut din Satu Mare a spulberat o mașină BMW într-un stâlp

Uleiul de motor îndeplinește câteva roluri importante în funcționarea acestuia: îndepărtează impuritățile, protejează împotriva coroziunii, etanșează anumite piese, facilitează mișcarea componentelor din interiorul motorului și reduce temperatura acestuia. Știai că mai bine de 35% din capacitatea de răcire a motorului se datorează uleiului? 

Citeste si: Tineri găsiți morți într-un Logan răsturnat pe câmp

După cum poți observa, uleiul de motor este foarte important pentru funcționarea optimă a acestuia, așa că nu neglija schimbarea lui. Fiecare producător menționează intervalul în care ar trebui să se facă schimbul de ulei astfel încât să nu își piardă proprietățile și să nu afecteze componentele care vin în contact cu acesta. Însă, aceste recomandări sunt orientative și cel mai bine este să verifici din când în când atât nivelul uleiului, cât și consistența acestuia. După ce observi că și-a schimbat culoarea și a devenit mult mai închis, ar trebui să programezi schimbul de ulei. Totuși, la autoturismele diesel, este normal ca uleiul să arate mult mai închis la culoare după maxim 3000 km, așa că nu te alarma prea tare dacă nu observi și alte semnale. Cât timp mașina nu scoate fum, nu consumă combustibil în plus și accelerează foarte bine, uleiul este încă bun. 

Ulei de motor
Ulei de motor

Ca parte din pregătirile pentru toamnă, poți lua în calcul și schimbarea uleiului de motor, mai ales dacă vara ai parcurs foarte mulți kilometri. Este mai bine să faci această operațiune toamna dacă de exemplu ar trebui să îl schimbi în iarnă. Astfel, în momentul în care temperaturile vor scădea sub limita înghețului, mașina va fi pregătită cu ulei proaspăt. 

După cum probabil știi deja, poți găsi ulei de motor până și în hipermarketuri, însă dacă îți dorești un ulei de calitate, cel mai bine ar fi să apelezi la un magazin online specializat, cum este AutoEco. Ai la dispoziție sute de produse dintre care poți alege astfel încât mașina ta să fie mulțumită și să funcționeze perfect. Și îți mai spunem un secret: prețurile sunt mult mai mici decât în cazul altor magazine, așa că vei face economie fără compromis de la calitate. 

Sperăm ca informațiile prezentate să te ajute și iei decizia de a schimba uleiul de motor la timp! 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 20 ianuarie 2021. Cum arată dolarul în ziua inaugurării lui... Curs valutar BNR miercuri, 20 ianuarie 2021. Cum arată dolarul în ziua inaugurării lui Joe Biden
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au... Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte
monitorulcj.ro
Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen
infoactual.ro
Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
infoactual.ro
Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si