Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă

Toba de casă. Bucatele tradiţionale umplu mesele românilor în perioada sărbătorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cât mai îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă.

R.B., joi 12 decembrie 2019 , 15:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Toba de casă. Ingrediente:

2 urechi de porc
2 rinichi de porc
o limbă de porc
un bucată de muşchi de porc
o inimă de porc
un stomac de porc
250 de grame de slănină cu carne

Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

o jumătate de kilogram de pulpă de porc
4 căţei de usturoi
sare
piper măcinat
piper boabe
foi de dafin

Toba de casă. Mod de preparare:

Pentru toba de porc tradiţională, făcută în stomac de porc, se curăţă bine stomacul de porc de membrană interioară. Cea mai simplă metodă, şi cea recomandată, este curăţarea cu sare grunjoasă. După ce se freacă bine, se spală şi se lasă o oră în apă cu oţet şi ceapă tăiată felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul şi îl clătim bine, potrivit culinar.ro. În cazul în care cumpăraţi stomacul de porc pentru tobă, îl puteţi găsi în măcelării gata curăţat.

Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

Toba de casă. Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se condimentează cu boabele de piper, sare după gust şi foi de dafin. Se lasă pe foc o oră, iar după ce dau în fiert se scot şi se lasă la răcit. Limba se curăţă de pieliţa albă şi se toacă, alături de celelalte măruntaie, în cubuleţe mari. Se amestecă apoi cu usturoiul pişat, sare şi piper măcinat după gust, şi două polonice din zeama în care au fiert.

Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători

Se umple stomacul cu compoziţia obţinută şi se coase deschizătura, apoi se introduce într-o bucată de dres, care se prinde bine la capete.

Citeste si: Salată de icre. Cum repari icrele tăiate. Secretul unei reţete delicioase

Toba de casă. Punem din nou la fiert zeama în care au fiert organele, iar când această începe să clocotească se pune tobă în oală. Se lasă la fiert 30 de minute, înţepându-se, din când în când, toba cu un ac. Se scoate din zeamă cu o paletă şi se aşează într-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el aşezăm o greutate. Lăsăm toba la rece cel puţin până a doua zi.

Sursa: bzi.ro

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si