Aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale, în valoare de 15 milioane de euro, achiziţionate pentru Armata Română

Aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale, în valoare de 15 milioane euro, au fost achiziţionate de Ministerul Apărării pentru unităţile militare şi structurile medicale din subordine. Acestea vor fi aduse în ţară în mai multe etape, până în noiembrie.

G.B., vineri 15 mai 2020 , 18:05

tone de materiale şi echipamente medicale armata română
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro au fost achiziţionate de MApN, prin Agenţia NATO pentru Sprijin şi Achiziţii (NATO Support and Procurement Agency – NSPA), prin intermediul mecanismelor de achiziţie ale acestei agenţii.

Materialele, destinate pentru limitarea efectelor generate de pandemia COVID-19 în România, constau în: termometre, măşti chirurgicale, măşti tip FFP2, ochelari de protecţie, combinezoane, halate impermeabile, protecţie încălţăminte, şorţuri impermeabile şi mănuşi chirurgicale.

Produsele vor fi plătite şi aduse în ţară în mai multe etape, potrivit unui calendar de livrare coordonat cu NSPA de Statul Major al Forţelor Navale şi Direcţia Medicală, cu sprijinul SMAp, care se va derula în perioada mai - noiembrie 2020.

"Echipamentele au fost achiziţionate prin mecanismele specifice parteneriatelor NSPA în scopul urgentării procesului de procurare a acestui tip de materiale necesare unităţilor militare şi structurilor medicale din compunerea Ministerului Apărării Naţionale", arată MApN.

tone de materiale şi echipamente medicale armata română

Conform sursei citate, NSPA asigură achiziţia, în mod centralizat, pentru toate statele membre NATO şi partenere, inclusiv pentru Structura de Comandă a NATO şi, în contextul efortului global de luptă împotriva pandemiei COVID-19, agenţia pune la dispoziţia aliaţilor şi partenerilor capacităţile de asigurare a sprijinului pentru efectuarea achiziţiilor de materiale sanitare, precum şi pentru suportul logistic de aducere a acestora la locurile de distribuţie.

Citeste si: Medicii avertizeaza: “In caz de AVC, nu stati acasa! 1 minut pierdut inseamna 2 milioane de neuroni pierduti!”

Citeste si: China îndeamnă SUA la cooperare în lupta împoriva pandemiei covid-19, după ameninţările lui Trump

Citeste si: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în judeţul Alba. Pilotul este rănit

Aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale, în valoare de 15 milioane de euro, achiziţionate pentru Armata Română

NSPA nu se află pe poziţia de competitor cu alte agenţii sau departamente naţionale de achiziţii, ci are rolul de a veni în sprijinul acestora şi de a fi la dispoziţia membrilor cu drepturi depline pentru toate problemele care pot apărea pe timpul derulării contractelor.

Materialele au fost procurate la preţuri de producător, la care s-au adăugat costurile administrative generate de plata personalului NSPA implicat în efectuarea acestor achiziţii.

Citeste si: Care sunt comunele în care putem pleca FĂRĂ DECLARAŢIE pe propria răspundere

Odată cu aderarea României la NATO în anul 2004, MApN a devenit, în mod automat, membru al Organizaţiei NATO pentru Sprijin şi Achizitii (NATO Support and Procurement Organisation - NSPO) şi, implicit, poate beneficia de serviciile furnizate de NSPA, organismul executiv al NSPO.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru marti, 26 ianuarie. Vremea se raceste si se intorc ninsorile... Prognoza meteo ANM pentru marti, 26 ianuarie. Vremea se raceste si se intorc ninsorile in anumite regiuni ale tarii!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
O clujeancă de 67 de ani vrea să se vaccineze, dar nimeni nu o ajută: „Mă simt fără șanse” O clujeancă de 67 de ani vrea să se vaccineze, dar nimeni nu o ajută: „Mă simt fără șanse”
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si