Top 5 filme clasice memorabile. Pe unele din ele le poți vedea gratis pe Yotube

Unele din cele mai mari filme realizate în epoca de aur a cinematografiei sunt disponibile online.

Author: Matei Vaihan joi 03 septembrie 2020 , 18:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Filmele clasice revin în atenția publicului, datorită internetului. Astfel, actori ca Charlie Chaplin, Buster Keaton, Cary Grant sau Audrey Hepburn pot fi admirați de o audiență imensă. Restaurate din punct de vedere tehnic, acestea sunt disponibile pe youtube, astfel că sute de milioane de oameni pot vedea filme care nu se mai difuzează la televizor și nici nu mai rulează în cinemateci.

Iată o scurtă listă cu cele mai bune filme ce pot fi vizionate gratis pe youtube.

Charlie Chaplin
Charlie Chaplin este capul de afiș al filmului Imigrantul

The Immigrant (1917)

Marele actor, scenarist și regizor Charlie Chaplin trebuie să deschidă orice listă de filme clasice. În această peliculă de doar 22 de minute, Chaplin îl joacă magistral pe imigrantul Tramp, venit cu vaporul transatlantic, pe care îl vedem dând piept cu dificultăţile unei noi vieţi în America. Este o comedie cu tușe triste, așa cum sunt toate filmele lui Chaplin.

Citeste si: Top 5, cele mai bune seriale turcești din toate timpurile

Citeste si: Tot 5 filme rusești din toate timpurile

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce preţuri are Netflix în România în 2020 și care sunt tarifele din restul Uniunii Europene

Nosferatu
Nosferatu este unul din cele mai bune filme de groază din toate timpurile

Nosferatu (1922) 

„Nosferatu, o simfonie horror”, este titlul original al peliculei germane, de acum aproape o sută de ani. Filmul, regizat de F. W. Murnau, îl are în rol principal pe Max Schreck care joacă rolul contelui-vampir Orlok. Filmul este, de fapt, o adaptare neautorizată după cartea lui Bram Stoker, „Dracula”. Din acest motiv, nume şi anumite detalii din carte au fost schimbate pentru că studioul nu a reuşit să obţină drepturile de autor. Astfel, în loc de „vampir”în acest film se vorbeşte despre „Nosferatu”, iar Contele Dracula a devenit Contele Orlok.

The General (1926)

 „The General”  este astăzi considerat unul dintre cele mai bune filme americane realizate vreodată. Este un film de acţiune care îl are pe actorul și regizorul Buster Keaton în rol principal. Filmul oferă unul dintre cele mai compleze roluri realizate vreodată de un actor, pentru că Bustern Keaton nu s-a folosit de cuvinte, ci de expresivitatea gesturilor și a mimicii.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

The Lodger (1927)

Filmul e regizat de celebrul Alfred Hitchcock, care a făcut istorie în cinematografie.  „The Lodger” se bazează pe celebra poveste a lui Jack Spintecătorul, supranumit aici „The Avenger”. Din distribuţia filmului fac parte Marie Ault, Arthur Chesney, June Tripp, Malcolm Keen şiIvor Novello. Se spune că, din punct de vedere vizual, Hitchcock a creat o capodoperă.

Charade (1963)

Filmul e regizat de Stanley Donen, dar succesul a fost asigurat de apariția celebrilor actori Cary Grant şi Audrey Hepburn, actorii care joacă rolurile principale. Filmul este complex, pentru că poate fi încadrat ca poveste de dragoste, comedie şi thriller. O proaspătă văduvă, al cărei soţ este ucis, descoperă că, de fapt, nu ştia mai nimic despre soţul ei. Scenariul este subtil, iar dialogurile dintre Grant şi Hepburn sunt extrem de consistente și savuroase.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si