Top sfaturi pentru jocul de Blackjack

Fară îndoială, Blackjack este renumit în întreaga lume ca fiind jocul de cărți la care jucătorii cu experiență au cele mai mari șanse să bată casa (avantajul casei scade chiar și până la 1%), desigur practicând un joc cât se poate de corect, luând de fiecare dată cele mai bune decizii, nelăsând emoțiile jocului să-i afecteze în niciun fel și, desigur, având parte și de puțină șansă.

K.B., joi 05 decembrie 2019 , 15:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deși unii cercetători sunt de părere că blackjack își are originile în jocurile de cărți practicate de chinezi în urmă cu peste 3.000 de ani sau că era jucat în imperiul roman cu bucăți de lemn pe care era inscripționate numere, cei mai mulți susțin că acest joc fascinant a apărut în cazinourile din Franța în anii 1700, sub numele Vingt-et-Un (21) – joc derivat din popularele, la acea vreme, Chemin de Fer și French Ferme. Cert este că în secolul al 18-lea blackjack s-a jucat în mai toate țările, sub diverse nume, precum Trente-Un (Spania), Sette e Mezzo (Italia), French Quinze (Franța) sau 21 în Romania. Grație dezvoltării tehnologiei și răspândirii internetului în mai toate colțurile lumii, în zilele noastre varianta de blackjack online este din ce în ce mai populară, în special în cazinourile ce au secțiune de live cazino, în care cărțile sunt împărțite de dealeri în direct.

Dacă te întrebi cum de unii jucători reușesc să câștige cam de fiecare dată când se așează la mesele de blackjack, ei bine iată câteva din sfaturile pe care trebuie să le respecți în orice moment te afli la mesele de blackjack, fie ele într-un cazino terestru sau unul online.

Nu alege asigurare când dealerul are un As în față, deci șanse de 30% să realizeze Blackjack la mâna respectivă. Dacă te asiguri la fiecare astfel de mana, pe termen lung vei pierde mai mult decât în situația în care nu ceri asigurare. La fel se întâmplă și în cazul în care prima carte a dealerului este 10, J, Q sau K. În ambele situații, dacă totalul cărților tale este cuprins între 4 și 16, vei cere cărți până ajungi la minim 17. Chiar și un 9 întors de dealer este o situație destul de proastă pentru tine, orice carte de valoare 10 sau 11 obligându-te să împingi mâna ta spre o valoare cât mai apropiata de 21, astfel că vei pierde mai multe mâini decât vei câștiga, în cazul în care dealerul are prima carte 9, 10 sau As. Totuși, nu uita: asigurarea nu este o soluție pe termen lung.

Dacă ai în mână un Hard 16 (un 9 și un 7 sau o poza și un 6), opțiunile tale sunt următoarele: tragi dacă dealerul are 7,8,9,10 sau As și stai dacă dealerul are 2,3,4,5 sau 6, sperând la un Bust în cazul dealerului. Daca 16-le tău este însă format din pereche de optari, vei face split în cazul în care dealerul are carte cuprinsă între 2-9 și vei sta daca acesta are pe masă un 10 sau un As.

Deși se va întâmpla și să pierzi astfel de mâini, în cazul în care ai în mana două cărți ce însumate fac 10 sau 11, iar dealerul are intre 2-9, în mod normal ar trebui să dublezi. Statisticile au arătat că, făcând acest lucru, pe termen lung va fi profitabil. Nu uita că, dacă dublezi vei mai primi o singură carte.

Dublezi și când ai total 9 iar dealerul intre 2 și 6. De cele mai multe ori, adversarul tău fie va fi bust, fie se va alege cu o mână proasta. La fel de bine, poți dubla și când ai intre 13 și 18 soft (cu as în mână), iar dealerul are 5 sau 6.

Evident, vei face split de fiecare dată când primești doi ași, fară să mai conteze ce carte are dealerul, însă în cazul în care primești două cărți cu valoare 10, ar fi bine să faci split doar dacă dealerul are pe masă un 5 sau un 6.

În cele din urmă, dacă la masa la care joci ai opțiunea ,,Surrender’’, nu ezita să o folosești atunci când cărțile sunt clar împotriva ta. De regulă, poți apela la această opțiune doar când ai maxim doua cărți și nu ai făcut o altă acțiune la mâna respectivă (Hit, Stand, Double Down sau Insurance).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si