Topul Facultatilor care au cele mai mari perspective de angajare dupa absolvire

Elevii care au reusit sa treaca examenul de Bacalaureat au acum de infruntat un alt obstacol, acela de a alege o facultate potrivita care sa ii ofere sanse de angajare in viitor.

C.I.P., marți 19 iulie 2016 , 12:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei de la Smartree, unul dintre liderii din Romania in ceea ce inseamna procesele de Resurse Umane si Recrutare au facut un top al celor mai bune Universitati si specializari din acest punct de vedere. Conform topului postat de ei, facultatile cu profil de inginerie software sau cei care termina Limbi Straine au cele mai mari sanse de a-si gasi un job mult mai repede, dupa finalizarea studiilor. "Politehnica, Cibernetica, Limbile Straine si chiar Medicina sunt acele facultati care garanteaza absolventilor ca vor gasi foarte usor un job odata cu terminarea studiilor sau chiar din perioada acestora. In plus, acesti tineri sunt si cel mai bine platiti, înca din primul an de activitate", a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree, noteaza cei de la voceatransilvaniei.ro.

Tot Raluca Penes a transmis ca salariul unui tanar absolvent al unei facultati cu profil IT poate incepe de la 3.500 - 4.000 de lei net, iar cei care au terminat Limbi Straine au un salariu de inceput care pleaca de la 2.000 de lei net, pentru vorbitorii de engleza, franceza sau germana, in timp ce vorbitorii de "limbi exotice" pot spera si la un start de 4.000 de lei.

Astfel, potrivit afirmatiilor sale, salariul unui absolvent al unei facultati cu profil IT poate începe de la 3.500-4.000 lei net. În ceea ce îi priveste pe absolventii de Limbi Straine, cei care vor avea salarii foarte mari înca de la primul job vor fi cunoscatorii de limbi exotice. Astfel, comparativ cu vorbitorii de engleza, franceza sau italiana, ale caror salarii pot începe de la 2.000 lei net, vorbitorii de  limbi straine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

O alta categorie cu sanse mari este cea a medicilor, acestia avand posibilitatea de a se orienta catre sistemul se stat sau cel privat din Romania, dar sa incerce sa plece si in afara sau sa lucreze pentru marile companii farmaceutice.

Desi nimeni nu s-ar mai gandi la asta, absolventii de Agronomie au sansa de a-si gasi in timp scurt un job bine platit dupa terminarea scolii pentru ca exista o dezvoltare mare in acest sector.

Cei care nu au sperante prea mari in a-si gasi un job sunt cei care termina facultati formale, fara o specializare directa, spre exemplu economie, geologie sau geografie, acolo unde nu prea exista locuri de munca sau, daca exista, este o concurenta extrem de mare in ocuparea fortei de munca.

Te-ar putea interesa si

Loading...