Tora Vasilescu, adevărul despre banii și privilegiile actorilor de film dinainte de 89 ”Se deschideau multe uși”

Tora Vasilescu a fost una dintre actrițele de la noi care a jucat în multe filme, și înainte de 89 și după aceea.

C.L., luni 13 ianuarie 2020 , 12:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Frumoasă, talentată, Tora Vasilescu a avut numeroase apariții atât pe scena teatrelor din întreaga țară, dar și în multe pelicule cinematografice. Spre deosebire de alți actori, Tora Vasilescu a decis la un moment dat să se retragă din viața publică și așa a fost. A decis să se pensioneze la 50 de ani, iar astăzi, la 68 de ani îți trăiește viața frumos, alături de soțul ei, într-o căsuță din Buftea, iar în București spune că vine rar, doar când trebuie să meargă la medic.

Recent, într-un interviu acordat revistei life.ro,Tora Vasilescu a vorbit despre viața sa ca actriță, dar a făcut și câteva dezvăluiri despre banii câțtigați și privilegiile artiștilor.

Astel, întrebată dacă existau prrivilegii pentru breasla actorilor, Tora Vasilescu a răspuns: ”Erau contracte bune pe atunci, dar se duceau în mare parte la stat. Țin minte că am luat 40.000 pentru un rol, iar 70.000 costa o Dacie. Iar dacă primarii voiau să-ți dea o masă ca de bun venit în satul sau orașul lor, de ce nu? Cei din cinema erau invidiați, pentru că acolo se câștigau mulți bani, apariții la televiziune, renume. (…) Se deschideau uși. Și acum se deschid. Să știi că mie doctorii nu-mi iau bani. Trebuie să găsesc eu niște modalități să le mulțumesc, să le duc cărți, să găsesc ceva interesant. Am avut o intervenție foarte dură la Fundeni, acum vreo doi ani, și la ce pensie avem, bine că se decontează… Una e să știi la modul general cum trăiesc unii oameni și una e chiar să trăiești așa. Mulțumesc lui Dumnezeu, am fost mai păzită”, a povestit Tora Vasilescu în respectivul interviu.

Actrița Tora Vasilescu spune că a avut o viață plină, a iubit și a fost iubită. Singura sa mare durere este legată de copii: nu a putut să facă și a trecut prin experiențe traumatizante pentru o femeie.

Citeste si: Actrița Carmen Tănase pleacă definitiv din România! Care a fost picătura care a umplut paharul și a făcut-o să ia decizia

Citeste si: Cântărețul Tudor Gheorghe povestește experiențele sale cu drogurile: ”Îngeri de argint zburau în jurul meu”

Tora Vasilescu, despre drama vieții sale ”An avut avort spontan pe scenă”

Actrița a povestit, la un moment dat, într-un interviu tv despre un episod dureros.  episodul îngrozitor prin care a trecut înainte să împlinească 40 de ani.

”Aveam 39 de ani când mi-am cunoscut al doilea soț. L-am plăcut din prima secundă. Suntem de 30 de ani împreună. În pauza unui spectacol am avut un avort spontan, eram îmbrăcată într-o rochie albă…Am avut probleme grave de sănătate”, a dezvăluit actrița.

Aceasta nu a fost însă prima experiență traumatizantă de acest fel a actriței. Tora Vasilescu a povestit în urmă cu ani, că în anul I de facultate a rămas însărcinată și, fiind prea tânără, a decis să renunțe la sarcină. Ce a continuat e o poveste desprinsă din filme de groază, în urma căreia actrița putea să-și piardă viața.

”Atunci era interzis avortul, chiuretajul, puteau să te prindă. A fost ceva îngrozitor, m-am dus undeva în apropierea Tulcei, într-o localitate pentru că era doctor acolo tatăl unei colege. Eu am zis că dacă plâng o să mă ajute, dar m-a refuzat. I s-a făcut milă moașei de mine care a scos trusa din spital si m-a făcut’ la ea acasă, dar pe viu. Asta se întâmpla noaptea și eu fredonam ca să nu ma audă nimeni, o melodie care era melodia mea si a fostului meu iubit. A doua zi, la 5, în tren și cu hemoragie m-am gândit ca l-am avut pe Dumnezeu lângă mine”, a povestit Tora Vasilescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si