În funcție de structura lor, există elevatoare auto cu două sau cu patru coloane și elevatoare de tip foarfecă. Fiecare din acestea are punctele sale forte, dar și anumite cerințe pe care atelierul tău trebuie să le îndeplinească pentru a le putea monta în deplină siguranță.

După modul de acționare, elevatoarele auto se împart în elevatoare electromecanice și electrohidraulice. Cele electromecanice pot avea unul sau două motoare electrice care acționează utilajul.

Cele electrohidraulice funcționează pe baza legii lui Pascal și sunt acționate de un sistem hidraulic format dintr-o pompă și doi cilindri.

Cum să alegi utilajul potrivit pentru afacerea pe care o conduci?

Pentru un montaj sigur și stabil al elevatorului auto, patronul unui service trebuie să se asigure că materialul din care este confecționată podeaua atelierului se încadrează în recomandările producătorului utilajului pe care dorește să-l achiziționeze. În caz contrar, dacă cerințele specificate în manualul de instrucțiuni cu care utilajul greu vine însoțit la livrare nu sunt respectate, nu se va putea obține autorizația de operare a dispozitivului din partea organelor competente. Mai mult, este obligatoriu ca bazamentul elevatorului să respecte grosimea minimă indicată de producător.

În afară de podea, pentru o instalare optimă, mai trebuie luate în calcul înălțimea și suprafața atelierului pentru ca elevatorul în cauză să poată funcționa la randament maxim, fără a exista riscul de accidentare.

Odată instalat, acest tip de utilaj greu  va trebui să poată fi folosit întocmai pentru scopul cu care a fost creat și în cazul în care se observă că nu-și poate duce la bun sfârșit misiunea, atelierul în cauză nu va putea primi nici autorizația de operare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, din cauza faptului că elevatoarele auto nu pot ridica vehicule cu o masă mai mare decât sarcina lor maximă de ridicare, înainte de a investi într-un elevator auto, este bine să te asiguri că el se potrivește pentru tipul de vehicule conduse de clienții pe care îi servești în mod regulat.

Pentru ce tip de vehicule poate fi folosit un elevator auto?

Elevatoarele auto pot în principiu să fie folosite pentru orice tip de vehicul a cărui masă nu depășește sarcina maximă de ridicare a utilajului și are o distanță minimă de 1000 mm între punctele de susținere. De asemenea, în cazul vehiculelor mari, folosite la transportul diferitelor substanțe periculoase încadrate într-o clasă de risc, elevatorul nu poate fi folosit până nu se efectuează descărcarea acestora.

Tot din motive de siguranță, este strict interzisă ridicarea automobilelor cu pasageri înăuntru. Elevatoarele sunt dispozitive sigure, care țin mașinile în poziție fixă cât timp sunt folosite. Dar pentru evitarea oricărui accident, ele nu pot fi utilizate decât în vederea elevării vehiculelor goale. Tot din aceste considerente, este strict interzisă utilizarea elevatorului pentru ridicarea animalelor sau oricăror alte obiecte cu excepția vehiculelor pentru care au fost proiectate.

De unde poți achiziționa cele mai bune elevatoare auto pentru afacerea ta?

Pentru succesul afacerii tale este bine să investești în utilaje noi, în perfectă stare de funcționare, care vin însoțite de toate documentele necesare aplicării pentru obținerea autorizației de operare. Dacă ești în căutarea unui utilaj nou, EQP.ro este un magazin online de la care poți cumpăra elevatorul perfect pentru afacerea ta. Aici ai de ales din mai multe tipuri de elevatoare auto ale căror specificații sunt scrise detaliat pe pagina fiecărui produs.

Pentru a te asigura că faci cea mai bună investiție, consultă întreaga ofertă de elevatoare auto gândindu-te la nevoile clienților pe care îi servești și la caracteristicile atelierului pe care îl deții. Apoi, dacă ai lucruri neclare și nu știi sigur dacă elevatorul auto pe care ți-l dorești se potrivește cu arhitectura atelierului și materialul din care podeaua acestuia este alcătuită, contactează unul din reprezentații magazinului și consultă-te cu el.

Inițial, elevatoarele auto sunt o investiție destul de costisitoare, dar dacă știi de la început ce tip de produs cauți și dacă el se potrivește cu service-ul tău sau nu, atunci îți vei recupera rapid banii datorită numărului mare de clienți pe care îi vei putea servi cu ajutorul acestui utilaj. Pentru un atelier auto, elevatoarele sunt una din cele mai bune investiții și de aceea, pentru dezvoltarea afacerii, este recomandat să alegi utilajul potrivit cât mai curând posibil.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si