Tot mai multi utilizatori de smartphone, victime ale acestei escrocherii. Ce puteti face pentru a scapa
Social

Tot mai multi utilizatori de smartphone, victime ale acestei escrocherii. Ce puteti face pentru a scapa

I. I.
11 dec 2017

Majoritatea am primit sau primim, in continuare, apeluri de la numere necunoscute cu prefix international, excluzand, desigur, apelurile celor dragi, acolo unde este cazul.

Curiosi sa descoperim cine ne-a sunat, apelam inapoi si aici gresim! Aceste numere de telefon fac parte dintr-o escrocherie care ne creste costul suplimentar, la facturi.

In ultimul timp, foarte multe personae se plang ca primesc apeluri scurte de la numere cu prefix international, majoritatea provenind din tari exotice. Multi suna inapoi si fara a apuca sa vorbim, propriu-zis, observam cum se adauga la factura zeci de euro in plus, scrie Adevarul.La capatul celalalt nu se afla decat niste escroci care utilizeaza numere cu suprataxa.

Politistii ii sfatuiesc pe cetateni sa fie precauti. ”Politia va recomanda, in cazul in care sunteti apelat de un astfel de numar si nu aveti rude sau prieteni apropiati in tarile respective, sa nu apelati inapoi numarul respectiv. Puteti fi victima unei inselaciuni”, spune Mihai Draghiciu, purtator de cuvant IPJ Buzau, potrivit sursei citate.

Cum reusesc aceste personaje sa obtina numarul dumneavoastra? Nimic mai simplu: din bazele de date care circula pe internet.

Pentru cei care detin un smartphone, o solutie pentru a preveni astfel de fraude este sa isi instaleze o aplicatie care identifica numerele de telefon. Ele ii vor avertiza daca primesc un apel-problema, mai scrie Adevarul.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook