Toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19 au o stare generală bună, cu excepţia bărbatului internat la Spitalul "Victor Babeş"

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19 au o stare generală bună, cu excepţia bărbatului internat la Spitalul "Victor Babeş" care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată. În prezent, sunt în carantină instituţionalizată 2.372 de persoane, iar 14.049 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

K.B., sâmbătă 14 martie 2020 , 11:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Grupul de Comunicare Strategică arată că, până în 14 martie, la nivel naţional au fost confirmate 97 de cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus). 6 pacienţi sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Toţi ceilalţi pacienţi infectaţi cu virusul COVID - 19 (coronavirus) prezintă o stare generală bună, cu excepţia bărbatului internat la spitalul Victor Babeş, care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

Citeste si: Imagini apocaliptice de la o înmormântare din Iran! Morții de coronavirus, cărați de gropari echipați ca la NASA

Persoanele carantinate instituţional se află într-unul dintre centrele din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Timişoara şi Constanţa, iar situaţia pe judeţe/municipiul Bucureşti a cetăţenilor infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) se prezintă astfel: Bucureşti (31), Timiş (11), Hunedoara (11), Constanţa (5), Iaşi (5), Caraş-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Braşov (2), Mehedinţi (2), Mureş (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamţ (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galaţi (1), Maramureş (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) şi Ilfov (1).

Citeste si: Mărturiile cutremurătoare ale unui medic român: ”Am ”văzut" coronavirusul faţă în faţă. Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl“

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.372 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.049 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de 13 martie, au fost înregistrate 1.453 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6.515 la linia Telverde (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia Telverde. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Citeste si: Un nou caz de coronavirus la Primăria Capitalei! Directorul unei companii municipale a intrat în contact cu 1.000 de persoane după ce a luat virusul

Conform sursei citate, având în vedere situaţia la nivel european şi global, România se numără printre statele cel mai puţin afectate de acest virus.

Astfel, până în 13 martie, au fost raportate au fost raportate 28.297 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania, Danemarca şi Regatul Unit.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si