Toţi românii care locuiesc în Italia trebuie să ştie asta! Italienii au pus gând rău maşinilor înmatriculate în alte state!

Italia vrea să scape de maşinile înmatriculate în alte state. Românii şi toţi est-europenii migraţi în ultimii 20 de ani în Peninsulă au dus acolo numeroase autoturisme înmatriculate în alte ţări, informează gazetaromaneasca.com.

Author: G. S. sâmbătă 10 noiembrie 2018 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rezidenţii străini trebuie să fie atenţi cum vor proceda cu maşinile înmatriculate în alte ţări, deoarece Danilo Toninelli, Ministrul Transporturilor şi al Infrastructurii din Italia, a anunţat schimbări majore în regimul de folosire a autovehiculelor înmatriculate în altă ţari.

Cine nu-şi înscrie rapid maşina pe Italia şi nu-i pune numerele specifice, trebuie să ştie că riscă amenzi de până la 712 euro.

Dar, la a doua abatere urmează sechestrul. Apoi, ele vor putea fi confiscate definitiv.

„Am inclus în Decretul de Securitate o prevedere care, cu câteva excepţii, interzice celor care locuiesc în Italia mai mult de 60 de zile să circule în Italia cu vehicule cu plăcuţă de înmatriculare străină”, a declarat Toninelli.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

„Cu noi cei care nu respectă regulile nu vor mai avea o viaţă uşoară: cei care încalcă interdicţia pe care am impus-o vor trebui să plătească o amendă şi, dacă nu se conformează, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

Dacă până acum un automobilist putea fi avertizat de obligaţia de reînregistrare a vehiculului şi de a schimba placa cu una italiană, şi apoi să plătească o penalizare (84 până la 335 de euro), când a fost oprit de trei ori în şase luni, acum sancţiunile devin mai dure.

În esenţă, sancţiunea administrativă va începe de la 712 de euro, iar regularizarea trebuie să aibă loc în termen de 180 de zile, perioada în care vehiculul va fi păstrat în depozit. Expirarea acestui termen de 6 luni va declanşa confiscarea.

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si