Anual, pe data de 26 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Dimitrie, cunoscut și ca Izvorâtorul de Mir. Vă prezentăm cele mai frumoase tradiții pentru sărbătoarea de Sf. Dumitru 2023! 

Ce trebuie să faci de Sf. Dumitru pentru a avea noroc și sănătate?

Pentru a avea parte de noroc și sănătate, gospodinele trebuie să împartă fructe, mere, nuci, covrigi. De asemenea, în unele zone din țară mai împart și lapte și colivă.

În ajunul sărbătorii se aprind focuri peste care sar copiii, cu scopul de a fi feriți de boli tot anul. 

De Sf. Dumitru, nu este indicat să ne ocupăm de treburile gospodărești, fiindcă putem atrage necazuri. De asemenea, nu trebuie să ne certăm cu nimeni sau să ne supărăm pe persoanele din jur. Nu trebuie să cerem bani, dar nici să dăm cu împrumut.

Nu se spală și nu se calcă pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru! Gospodinele trebuie să știe faptul că este interzis să se coasă. 

Tradiții de Sf. Dumitru 2023: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc și sănătate?

Tradiții de Sf. Dumitru 2023: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc și sănătate?

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citește și: Sărbătoare mare pentru români: Pe ce dată este Sf. Dumitru 2023? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă

Potrivit tradiției, de sărbătoarea Sfântului Dumitru nu ai voie să te zgârcești la bani sau la alimente, NU ai voie să refuzi săracii și nu trebuie să treacă ziua fără să faci o faptă de milostenie.

Tradiții de Sf. Dumitru 2023: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc și sănătate?

Tradiții de Sf. Dumitru 2023: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc și sănătate?

Ce rugăciune este bine să rostim în această zi de sărbătoare?

Pe data de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru este bine să rostim această rugăciune: 

,,Mântuiește-mă, Mântuitorul meu, după bunătatea Ta, și nu după faptele mele! Tu voiești a mă mântui, Tu știi în ce chip să mă mântuiești. Mântuiește-mă, dar, după cum voiești, după a Ta putere, după cum știi cu judecățile pe care numai Tu le cunoști, mântuiește-mă! Întru Tine, Dumnezeul meu, îmi pun nădejdea și voii Tale Sfinte mă încredințez- fă cu mine după cum voiești!

De voiești să mă aduci întru lumină, fii binecuvântat! De voiești să mă ții întru întuneric, fii iarăși binecuvântat! De-mi vei deschide ușile milostivirii Tale, preabine va fi atunci și nespus de frumos. De vei închide înaintea mea ușile milostivirii Tale, binecuvântat vei fi Tu, Cel ce m-ai ferecat întru dreptate.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

Citește și: Sf. Dumitru 2023: Pe ce dată se sărbătorește în acest an? Tradiții și obiceiuri

De nu mă vei nimici pe mine dimpreună cu fărădelegile mele, slavă milostivirii Tale celei nemărginite! De mă vei prăpădi dimpreună cu fărădelegile mele, slavă judecății Tale celei drepte! Precum voiești, tocmește pentru mine lucrul! Amin!''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si