Traditii nebune la nunti. Romanii au inceput sa ii imite pe greci, dar in locul farfuriilor, sparg tiglele de pe casa

Daca la nuntile grecilor se sparg farfurii, de ce nu am fi inventat si noi un obicei asemanator? Numai ca in lipsa veselei, se fac zob tiglele de pe casa! Asta da traditie bizara! ##VIDEO27942##

sâmbătă 08 octombrie 2016 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Daca la nuntile grecilor se sparg farfurii, de ce nu am fi inventat si noi un obicei asemanator? Numai ca in lipsa veselei, se fac zob tiglele de pe casa! Asta da traditie bizara!
Regizorii de filme mai bine s-ar reorienta. Spartul farfuriilor la nuntile grecesti este deja demodat. In Moldova, la nunta risti sa ramai fara tigle pe casa! Batatura romaneasca poate fi sursa de inspiratie pentru un scenariu balcanic, de succes.
Suntem pe undeva prin Botosani, daca e sa ne luam dupa ritmul muzicii. Sus pe acoperis este cantareata. Cu toporul in mana, artista de ocazie respecta traditia de care putini au auzit.
"Nu stiu, n-am vazut ma inchin"
Una cate una tiglele de pe casa se sparg pe cimentul din curte, sub privirile incantate ale nuntasilor!
Si da-i chiuit si joc! Prestatia deosebita este rasplatita cu bancnote de zece lei, ca deH,  e nunta la tara. Se apleaca artista sa le adune una cate una. Mare mirare ca nu cade de pe acoperis, cand isi indeasa banii la sutien.
Mai cu ochii la bancnota...mai cu tigla deasupra capului, cantareata face si o urare specifica zonei! In direct, de pe acoperis!
"Bine imi pare, bine imi pare ca avem o fata mare1"
Dar totusi, o intrebare apare? De unde obiceiul?
Romani suntem toti, dar traditie ca asta de mult nu s-a
mai vazut!
Tiglele zboara pe rand si se fac una cu pamantul. Nuntasii incep sa isi aduca aminte ca e scump sa refaci un acoperis!
"Ce nebuna e!"
O fi prestatia frumoasa si banoasa pentru cantareata, dar si tiglele sparte trebuie inlocuite! Sa spunem stop acestei traditii!
"Nu mai sparge! Nu le mai sparge ca sunt scumpe!"
Credeti ca nunta se incheie asa? Nu, mai sunt si alte traditii...ce
ati vazut este nimic pe langa ce va urma maine, la stirile kanal d!Regizorii de filme mai bine s-ar reorienta. Spartul farfuriilor la nuntile grecesti este deja demodat. In Moldova, la nunta risti sa ramai fara tigle pe casa! Batatura romaneasca poate fi sursa de inspiratie pentru un scenariu balcanic, de succes.

Suntem pe undeva prin Botosani, daca e sa ne luam dupa ritmul muzicii.
Sus pe acoperis este cantareata. Cu toporul in mana, artista de ocazie respecta traditia de care putini au auzit.
"Nu stiu, n-am vazut ma inchin"

Una cate una tiglele de pe casa se sparg pe cimentul din curte, sub privirile incantate ale nuntasilor!

Si da-i chiuit si joc! Prestatia deosebita este rasplatita cu bancnote de zece lei, ca deH,  e nunta la tara. Se apleaca artista sa le adune una cate una.

Mare mirare ca nu cade de pe acoperis, cand isi indeasa banii la sutien.


Mai cu ochii la bancnota...mai cu tigla deasupra capului, cantareata face si o urare specifica zonei! In direct, de pe acoperis!
"Bine imi pare, bine imi pare ca avem o fata mare!"

Dar totusi, o intrebare apare? De unde obiceiul?Romani suntem toti, dar traditie ca asta de mult nu s-a mai vazut!

Tiglele zboara pe rand si se fac una cu pamantul. Nuntasii incep sa isi aduca aminte ca e scump sa refaci un acoperis!
"Ce nebuna e!"

O fi prestatia frumoasa si banoasa pentru cantareata, dar si tiglele sparte trebuie inlocuite! Sa spunem stop acestei traditii!"Nu mai sparge! Nu le mai sparge ca sunt scumpe!"

Credeti ca nunta se incheie asa? Nu, mai sunt si alte traditii...ce ati vazut este nimic pe langa ce va urma maine, la stirile kanal d!

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la... Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la mie. Ministrul Educației vine cu vești noi pentru copii: „Văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală”
spotmedia.ro
Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști... Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști polițiști și cu lumea interlopă
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
b1.ro
Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor
infoactual.ro
De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu
infoactual.ro
Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si