
1 din 2 | Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun.

2 din 2 | Crăciunul 2020 la români.
Află ce trebuie să faci în Ajun de Crăciun pentru a avea noroc în anul ce va urma. Tradițiile și obiceiurile care trebuie să le respecți an de an.
Tradiții și obiceiuri care trebuiesc respectate astă-seară pentru a începe anul 2021 cu bine. În Ajun de Crăciun, femeile pregătesc bucatele cele mai alese pentru sărbătoarea Crăciunului. Trebuie să ții seama însă de obiceiurile din această zi, pentru a avea noroc în tot anul ce va urma.
Toată lumea iubește sărbătorile de iarnă. Românii de pretutindeni așteaptă nerăbdători Nașterea Domnului Iisus Hristos pentru a fi împreună cu cei dragi lor.
Citeste si: Filme de Crăciun 2020! Topul celor mai frumoase 25 de filme pentru Sărbători!
Ce trebuie să faci pentru a avea un an plin de noroc
De sute de ani se spune că în noaptea de Ajun micuții trenuie să colinde din casă-n casă.
Citeste si: Mesaje de Crăciun în imagini pe care să le trimiți pe Whatsapp sau Facebook Messenger
În noaptea Ajunului, românii trebuie să-și accesorizeze casa cu globuri roșii, crenguțe de vâsc, lumânărele și simobluri ale Nașterii Domnului. Pe lângă faptul că împodobesc casa, acest obicei le aduce și noroc. Să nu uităm că de pe masa de Crăciun nu trebuie să ne lipsească fructele, mai ales merele, care se spune că aduc sănătate în fiecare zi a anului viitor.
Ce trebuie să mănânce copiii în această seară
Ca să ai noroc tot anul 2021, nu trebuie să mănânci nimic în seara de Ajun. Gospodinele vor fierbe pentru masa de Ajun toate felurile de bucate și trebuie să aibă masa plină, plină, pentru a le avea și în anul următor. Tot din vechi strămoși se spune că în Ajunul Crăciunului copiii trebuie să mănânce bostan pentru a fi sănătoși tot anul care vine.
Tinerele care nu și-au găsit iubirea până acum trebuie să țină post negru. Fetele nemăritate trebuie să țină post negru pentru a-și putea visa ursitul. În ziua de Ajun, se spune că femeile trebuie să iasă în livadă cu mâinile pline de aluat și să atingă fiecare pom spunând: „Cum sunt mâinile mele pline cu aluat, așa să fie pomii încărcați cu rod la anul”.
În mediul rural, gospodarii trebuie să își strângă de prin sat toate lucrurile pe care le-au dat cu împrumut de-a lungul anului, pentru ca sărbătorile să le găsească acasă. În caz contrar, se spune că proprietarii vor avea pagubă tot anul care vine. În noaptea de 23 spre 24 decembrie, în multe zone ale țării, românii trebuie să facă masa de Ajun pentru sufletele morților, neapărat cu produse de post.
De reținut este că preotul trebuie să fie neapărat la masa de Ajun, din casele românilor, să guste și să binecuvânteze toate alimentele.
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.