Tragedia unui oras! Zeci de mii de galateni sunt ingrijorati dupa ce s-a auzit ca s-ar putea vinde combinatul siderurgic!

Prin clipe grele trec cei 10 000 de angajati ai Arcelor Mittal. Colosul siderurgic vinde 5 combinate din Europa, printre care si pe cel din Galati, iar soarta angajatilor e incerta.

Author: G. S. miercuri 18 aprilie 2018 , 20:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
In 30 de ani, munciti trup si suflet in cel mai mare combinat siderurgic din tara, Gabriel nu s-a temut mai tare ca acum: Arcelor Mittal a anuntat ca vinde colosul industrial de la Galati, dar despre soarta angajatilor, n-a spus niciun cuvant. 
 
 
El lucreaza in cocserie, iar sotia lui e de un an strungar- din munca grea si bani imprumutati si-au ridicat o casa.
Cand o vor termina, nici ei nu stiu. 
 
Vanzarea Arcellor Mittal e descrisa de sindicalistii de pe platforma siderurgica ca o catastrofa pentru orasul de la Dunare. 10 000 de locuitori lucreaza aici si in lipsa unui cumparator interesat, toti ar putea ajunge someri. 
 
Scenariul sumbru care ar putea afecta grav orasul in plan economico-social i-a facut pe aceiasi sindicalisti sa ceara interventia Guvernului. Vremurile in combinatul galatean au fost mereu tulburi. Ultima izbucnire a angajatilor a fost la inceputul acestui an. Atunci, au cerut salarii mai mari cu o suta de euro, dar au obtinut in urma semnarii contractului colectiv de munca o crestere de 200 de lei. 

Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata... Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde se va atinge temperatura extrema de 41 de grade Celsius!
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional... Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si