Traian Băsescu se teme că școlile vor fi închise din nou pe 8 martie

Fostul preşedinte Traian Băsescu se teme că școlile vor fi închise din nou pe 8 martie, dat fiind că momentul redeschiderii şcolilor nu a fost pregătit cum trebuie. "Ne aflăm în faţă unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice", consideră șeful statului.

Author: Razvan Ilie luni 08 februarie 2021 , 07:30

traian basescu
Traian Basescu: Decizia de deschidere a şcolilor a fost una politică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Traian Băsescu a afirmat, duminică seara, că momentul deschiderii unităţilor de învăţământ nu a fost bine pregătit, pentru că în cazul în care era o decizie pregătită, atunci proiectul comun despre regulile privind deschiderea școlii ar fi trebuit să fie pe masa negocierilor de la Cotroceni şi să fie discutat şi

analizat.

Fostul șef de stat a adăugat că deschiderea şcolilor a fost o decizie politică, nu tehnică şi și-a exprimat teama că școlile vor fi închise din nou pe 8 martie.

Citeste si: Raed Arafat: Este posibil să apară o creştere a infectărilor după deschiderea școlilor

Am nepoţica care merge în clasa a I-a. Traian Junior merge la grădiniţă la grupa mare. Începe şcoală şi pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut- ne aflăm în faţă unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice.

Decizia de deschidere a şcolilor a fost una politică. A convocat domnul preşedinte pe toţi cei care aveau responsabilităţi, s-a luat decizia politică de a se deschide şcolile şi pe urmă i-a trimis la ministere să facă ordinul comun al miniştrilor pentru a vedea în ce condiţii tehnice deschid şcoală ”, a declarat Traian Băsescu duminică la Realitatea PLUS.

traian basescu
Traian Băsescu, împreună cu nepoții în 2017[Sursa foto: Facebook / Traian Basescu]

Peste 2,4 milioane de elevi revin luni la școală

Cursurile vor fi reluate de luni în format fizic, odată cu începerea semestrului al doilea, în majoritatea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din ţară, în condiţiile în care 2.181 de localităţi sunt în scenariul verde, 903 în scenariul galben şi numai în 149 în scenariul roşu, conform ultimei centralizări realizate de către Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a estimat săptămâna trecută că vor putea veni la şcoală peste 2,4 milioane de elevi, din totalul de aproape 3 milioane.

Scenariul verde, aferent localităţilor cu o rată de infectare cu COVID-19 la 14 zile mai mică sau egală cu 1 la o mie de locuitori, asigură deschiderea cu prezenţă fizică a tuturor şcolilor, creşelor şi grădiniţele.

Scenariul galben, în localităţile cu rată de infectare între 1 şi 3/1.000, înseamnă prezenţă fizică pentru antepreşcolari în creşe, preşcolari în grădiniţe, pentru elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, precum şi pentru elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a.

În  scenariul roşu, în localităţile cu rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000, vin doar antepreşcolarii la creşe, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare, însă rămân în online cei din gimnazial şi liceal.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si