Traim in tara perfecta, pe hartie. Niciun copil al strazii in 3 sectoare ale Bucurestiului si foarte putini oameni ai strazii. Cum si de unde au scos autoritatile aceste date

Foarte putine persoane fara adapost si niciun copil al strazii in trei sectoare ale capitalei. Sunt datele pe care autoritatile le-au scris, parca in bataie de joc, in strategia de combatere a saraciei. Mai mult, nu se pomeneste un cuvant despre ghetouri, acolo unde zeci de mii de oameni abia supravietuiesc.

Author: A.L. luni 04 septembrie 2017 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest barbat infectat cu HIV se zbate sa supravietuiasca, laolalta cu alti oameni ai strazii, intr-un cort improvizat pe malul Dambovitei. La doi pasi de Camera de Comert a Romaniei! Nu departe de Piata Unirii! De rusine, isi ascunde chipul sub o patura.

Se plange, insa, ca traieste blamat de semeni, fara sprijin si fara nicio speranta.

"Cine vrea, cine nu vrea vine te bate. Mi-a daramat asta de trei, patru ori baietasi dinastia de cartier. Smecheri cu amaratii, daca m-a prins aici m-a nenorocit in bataie"

In spatele Academiei de Studii Economica dam peste alt napastuit de soarta.

Cu toate ca-i plina Capitala, autoritatile au in plan un singur adapost social in strategia de combatere a saraciei.

Un document pus in dezbatere publica si aspru criticat. Primarii din 3 sectoare declara in scris ca nu au copii ai strazii, iar la nivelul intregii capitale ar fi doar 5 copii abandonati, care traiesc sub cerul liber!!!

Irina Zamfirescu, reprezentant Active Watch

 

"Inteleg ca aceasta informatie va fi modificata in urma observatiilor facute... au admis ca nu poate sa fie cifra reala. In strategie sunt mentionate 5 mii de persoane fara adapost.. Aceasta e estimarea unui ONG, facuta undeva in 2012, daca nu ma insel"

Paradoxal, in document nu se vorbeste nimic despre ghetourile Ferentari sau Zabrauti. Sa nu fi vazut, oare, functionarii, ca aici se traieste ca-n salbaticie, printre gunoaie, sobolani si seringi. Ca multe blocuri n-au apa si curent electric!

Luate la intrebari, autoritatile au recunoscut ca sunt destule scapari in document si promit sa revizuiasca toate cifrele. Mai putin suma de  350 de milioane de euro, banii necesari pentru implementarea strategiei pana in 2021! 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si