Tratament nou împotriva COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timișoara, medicii au adăugat un nou tratament pentru a combate coronavirusul. Acest tratament se face pe baza unui medicament utilizat în tratarea inflamaţiilor generale cronice dar și a artritei reumatoide.

Andreea Bolocan, vineri 09 octombrie 2020 , 13:38

Spital timisoara
Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara[Sursa foto: tion.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a publicat, vineri, un comunicat de presă prin care explica faptul că tratamentul are în compoziție ”anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6”.

Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului”, scria în comunicat.

Acest medicament ar putea reduce nevoia de ventilaţie mecanică 

Tratamentul a fost aplicat pe persoanele care aveau o formă moderată sau severă de COVID-19. Aceste persoane au prezentat ulterior o îmbunătățire a stării de sănătate.

“Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, a spus conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase Timişoara.

Medicamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic. Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara spun însă că există o "fereastră de timp", destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.

În jur de 100 de pacienți din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara au fost tratați cu anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

“Cu cât a fost administrat mai repede în evoluţia bolii, cu atât eficienţa a fost mai mare. La pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze”, a mai declarat Lăzureanu.

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si