VIDEO - Tratamentul pentru COVID de la Pfizer. ”Anihilează una din componentele critice ale viruslui”

O nouă pilulă Covid este la un pas să fie produsă pe scară largă. Americanii de la Pfizer au cerut aprobările necesare și sunt de acord să permită altor companii să fabrice tratamentul. Acesta reduce riscul de spitalizare și deces, spun cercetătorii și ar putea fi distribuit pe scară largă în cel puțin 95 de țări. În Marea Britanie a fost deja aprobată o altă pastilă cu efecte similare.

Webeditor: Mircea Pop miercuri 17 noiembrie 2021 , 20:02

Tratamentul pentru COVID de la Pfizer[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cercetătorii de la Pfizer cer acordul autorităților din Statele Unite pentru un tratament experimenta.

Riscul de spitalizare și deces scade cu 90 la sută pentru cei infectați care primesc noile pilule, arată studiile de până acum.

Dr. Mikael Dolsten, cercetător:" Este un medicament luat ca o pilulă pentru 5 zile și care anihilează una din componentele critice ale viruslui."

Pastila anti-COVID ar putea ajunge la 4 miliarde de persoane

Șefii companiei americane au anunțat că vor acorda licența și altor producători de medicamente, pentru ca acest tratament să fie produs mai rapid și ajungă la peste 50 la sută din populația planetei, adică aproximativ 4 miliarde de persoane.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID, 17 noiembrie. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Un alt tratament, aprobat deja în Marea Britanie

Specialiștii de la Merck au lansat deja o pilulă anticovid care a primit aprobare în Marea Britanie. Și brevetul pentru acest tratament a fost oferit altor producători pentru a ajunge în 105 țări sărace. În schimb, nicio companie nu a acceptat până acum să ofere rețeta de vaccin pentru ca serul să poată fi produs mai repede și mai ieftin.

Citeste si: Pfizer a semnat un acord pentru a facilita accesul la pastila anti-COVID


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si